fbpx

Бурхливі епохи в історії Станиславова: у легендарній серії "Моє місто" вийшла книжка Олени Бучик

Культура 11:43, 22.05, 2018

Сьогодні видавництво "Лілея-НВ" презентує книжку івано-франківської журналістки, перекладачки і містознавиці Олени Бучик "Станиславів буденний і святковий".

Презентація книжки Олени Бучик "Станиславів буденний і святковий" відбудеться сьогодні о 17.00 у "Лілеї-НВ", що на Незалежності, 18 у Франківську. 

У презентованих текстах, анонсували книгу видавці, містяться безпосередні й опосередковані натяки й інтонації світоглядних, культурних, ідеологічних, економічних і політичних проявів повсякдення містян-станиславівців.

В "Історії від Бучик" йдеться про зображення у ній реалій "історії повсякденностей" та історії ментальностей, подієво-побутову трансформацію міського життя в контексті кількох бурхливих епох в історії Станиславова. У цьому дослідженні уважний читач знайде приховані коди міжкультурної взаємодії, соціокультурних орієнтацій, історії ментальностей (у їхніх різних культурних традиціях і культурних взаємовпливах), тобто цілого комплексу наукових проблем історії України й краєзнавчих студій загалом.

Видання буде цікавим для допитливців історії сучасного Івано-Франківська, всіх тих, кому нетерпиться прочитати новий і якісний текст леґендарної серії "Моє місто".

"Книга укладена на основі моїх публікацій на порталі "КУРС", – коментує авторка.

Читайте: Станиславівські оголошення: як австрійські архітектори наше місто будували

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: