fbpx

Коломийська залізнична лікарня готова працювати в режимі реабілітаційного центру

Здоров'я 18:16, 16.04, 2015

Цьогоріч на обласний Реабілітаційний центр, який почне працювати на базі відомчої Коломийської залізничної лікарні, виділили з держбюджету 5,6 млн грн.

Про це повідомив на зустрічі з громадськістю області начальник Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Роман Мельник.

За його словами, медичний заклад на 150 місць забезпечить фізіологічною реабілітацією в першу чергу військовиків, поранених на Сході. Крім того, реабілітація буде доступна для прикарпатців, які перенесли інсульти та мають інші неврологічні розлади.

"Щоби приміщення лікарні довести до стандартів, треба ще вкласти десятки мільйонів гривень. Але "Львівська залізниця" підтримувала лікарню. Заклад має новий дах, нові вікна, утеплена. Вже зараз частина приміщення може працювати як реабілітаційний центр", – повідомив Роман Мельник.

Щоправда, для цього потрібно відбути формальності – сесія Івано-Франківської обласної ради має перебрати лікарню у власність громади області. Відтак, це рішення сесії потрібно погодити в Міністерстві охорони здоров’я. Попри це, на обласний Реабілітаційний центр уже передбачена субвенція з держбюджету – 5,6 млн грн.

Питання про зміну підпорядкування не було винесене на сесію облради, оскільки на залізничну лікарню в Коломиї претендувала також і Коломийська РДА. Департамент послідовно відвойовує медзаклад під реабілітаційний центр.

"Гуманітарну допомогу – оснащення та інвентар  для реабілітаційного центру підбирає Угорське посольство,  повідомив Роман Мельник. – Також з листом про забезпечення новоствореного центру обладнанням до міністра Квіташвілі звернувся заступник голови ОДА Володимир Басараб".

У 2016 році Департамент має намір розширити мережу реабілітаційних центрів в області. Ще два Центри відновної медицини планують відкрити на базі дільничної лікарні в селі Яблунів Косівського району та на базі ЦРЛ в місті Долина.

"В Долині два поверхи наразі вільні,  повідомив Роман Мельник. – На 2016 рік будемо просити в державному бюджеті кошти, щоби відкрити реабілітаційні центри у гірському районі та в передгір’ї".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: