fbpx

"Логотип Франківська обирали поважні люди. Він подібний на хрестик і ратушу", – Марцінків

Суспільство 10:55, 21.09, 2018

Міський голова Руслан Марцінків вважає, що конкурсна комісія професійно підійшла до вибору майбутнього логотипу міста. Мер також розповів, що цей символ означає і як буде використовуватися, якщо його затвердить сесія міської ради.

Нагадаємо, вчора конкурсна комісія визначилася з логотипом міста. З-поміж 6 фіналістів більшістю голосів обрали варіант, запропонований Ігорем Гуцуляком.

"Зважаючи на те, що була шалена критика громадськості, ми залучили проект ПРОМІС. Тобто канадських експертів для того, щоб вони підготували цю процедуру. Вони також погодилися дати переможцю премію за цю роботу. Я розумію, що задоволені ніколи не будуть вибором логотипу, бо це більше творчий процес. В комісію входили представники влади, так і голова спілки художників, голова спілки ковалів, відповідні інші представники, такі поважні, як Михайло Дейнега — краєзнавець відомий. Тобто мали можливість обговорити це питання з точки зору символіки, з точки зору сприйняття міста Івано-Франківська. І вибрали логотип, подібний на хрестик і подібний на нашу ратушу", – розповів Руслан Марцінків в ефірі ТРК "Вежа".

Логотип міста обирало 14 членів комісії:
 

 

Марцінків зазначив, що логотип, який переміг на конкурсі, має пройти виконавчий комітет і сесію міської ради.

"Будемо обговорювати, будемо дивитися, яка реакція громадськості. Я вважаю, що цей етап був більш професійніший, ніж попередні етапи, і нарешті настав час, щоб місто Івано-Франківськ мало свій логотип, тому що логотип – це надзвичайно важлива річ. Це те, що можна використовувати на кружках, на футболках, на лавочках, на зупинках. Повністю ця символіка мала б відображати місто. Будемо ще радитися з канадськими експертами, тому ми їх залучили, щоби вони нам порадили, як поступати в таких ситуаціях",  підсумував Марцінків.

Обраний логотип одразу нищівно висміяли в франківських групах у фейсбуці як найгірший із тих, що були запропоновані на розгляд комісії. 

Нагадаємо, конкурс на найкращий логотип міста вже намагалися провести у січні. Тоді за логотип-переможець проголосували 419 франківців. Проект логотипу мала затвердити сесія міської ради. Але після кепкування користувачів соцмереж з обраного логотипу та висміювання його у Вікіпедії у мерії вирішили не виносити проект рішення на сесію ради та провести повторне голосування.

У березні відбулося голосування за елемент, який має стати мотивом для створення офіційного логотипу міста. Іванофранківцям запропонували обрати не готовий логотип, а елементи, які мали б на ньому бути: ратуша, Бастіон, Палац Потоцьких чи елемент вишивкиФранківці обрали вишивку.

У травні оголосили конкурс на розробку бренду Івано-Франківська. Технічні завдання розробив ПРОМІС, посилаючись на прагнення громади та стратегію розвитку міста загалом. Свої пропозиції подавали всі охочі. Конкурсна комісія обрали 6 ідей-фіналістів, з яких вчора вибрала переможця.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: