fbpx

"Мами Прикарпаття" наполягають на відновленні "Молочної кухні" у Франківську

Суспільство 07:45, 17.12, 2014

Приміщення "Молочної кухні" за адресою Незалежності, 36 міська влада хоче передати у руки приватних підприємців. Прикарпатські матері вимагають від влади відновити роботу закладу.

Жінки одноголосно підтримали таку ідею на загальних зборах ГО "Мами Прикарпаття", які відбулися вчора увечері.

Матері кажуть, що сьогодні дитяче харчування досить дороге і продовжує дорожчати з кожним днем. Важливою залишається і якість продукту.

"На мою думку, "Молочна кухня" нам потрібна. Тим більше місто в нас не маленьке, це не районний центр. І хоч одна така кухня в нас мала би функціонувати, щоб ті сім’ї, які мають потребу, могли би отримати там необхідне для своїх дітей харчування", – зауважила голова ГО "Мами Прикарпаття" Мар’яна Вершиніна.

ГО "Контроль" займається питанням "Молочної кухні" вже кілька місяців. Представник цієї громадської організації Віталій Гоголь розповів, що ще від 2007 року згідно з договором оренди частину приміщення колишньої "Молочної кухні" займає аптека, і цього року її власник отримав змогу розширити межі свого підприємства. За словами Віталія, у 2011 році по Україні пронеслась хвиля закриттів "молочних кухонь" через резонансний випадок в Донецьку, коли отруїлося близько 60 дітей. Під цю хвилю потрапив і заклад у Івано-Франківську. У документі про закриття кухні вказується, що причиною став незадовільний стан приміщення. Близько 10 років проблему не намагалися ніяк усунути.

За приклад для відновлення "Молочної кухні" в Івано-Франківську Віталій Гоголь пропонує взяти аналогічний заклад у Харкові.

"Там реально працює "Молочна кухня", яка має 80 пунктів роздачі. Там дуже гарні ціни – нижчі, ніж ринкові. Дуже гарний продукт випускає тамтешнє комунальне підприємство, і воно нормально працює. Чому у нас чинна влада не може прийняти вольове рішення і відновити це?" – запитує Віталій Гоголь.

Як повідомляв КУРС, секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко пропонував здати в оренду приміщення колишньої молочної кухні по Незалежності, 36 в Івано-Франківську навчально-реабілітаційному центру "Світанок", де проходять адаптацію діти-аутисти.

Мар’яна Вершиніна розповіла, що НРЦ "Світанок" вже знайшов приміщення, але наразі потрібні кошти для проведення там ремонту. Тобто потреба віддавати приміщення "Молочної кухні" для Центру наразі не першочергова.

Нагадаємо, на попередній сесії Івано-Франківської міської ради депутат Ростислав Кукурудз звернувся до міського голови з проханням не дати завершити "обурдку" з приватизації приміщення колишньої молочної кухні по вулиці Незалежності, 36. За його словами, комісія з питань оренди і приватизації міської ради погодила пропозицію щодо передачі приміщення кухні в оренду приватному підприємству на позаконкурсній основі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: