fbpx

Марцінків підписав угоду про співпрацю з Чернієвом. ФОТО

Суспільство 16:18, 10.03, 2019

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків завітав до Чернієва на віче до річниці Кобзаря та схід села.

Приємними враженнями від візиту до Чернієва Руслан Марцінків поділився на сторінці у соцмережі facebook.

"Ми підписали угоду про співпрацю, і це перший крок до перспективного об'єднання. Там вказані конкретні речі, які хочуть бачити обидві сторони. В селі активно займаються благоустроєм, ремонтом доріг, місто сприятиме. Ще один напрям співпраці – соціальні послуги, серед цього і пільговий проїзд в міському транспорті",  йдеться у повідомленні.

З громадою села обговорили питання, які найбільше турбують місцеве населення.

"Черніївське кладовище буде виключно для мешканців села, бо є різні побоювання у людей і не тільки тут! Земельні питання  це вже після створення ОТГ!  вирішуватимуться на громадській раді, в яку входитимуть ваш голова чи староста, якого ви оберете",  запевнив Марцінків.

Він додав, що у Чернієві міститься важливий для інфраструктури міста об'єкт.

"Місто зацікавлене в розширенні території, інфраструктури. Черніїв є важливим селом, тут, приміром, знаходиться водозабір для "Водоекотехпрому". Тому співпраця має бути вигідною і місту, і селу!"  додав мер.

Нагадаємо, Марцінків їздив у Добровляни – агітувати селян до ОТГ з Франківськом.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків також зустрівся з мешканцями села Колодіївка і підписав угоду про співпрацю на мільйон гривень. 

КУРС писав, що в Івано-Франківську ОТГ маюь увійти 16 навколишніх сіл. Згодом міська влада Тисмениці висловилася про бажання приєднатися до Івано-Франківська. У липні минулого року міські голови Івано-Франківська Руслан Марцінків та Тисмениці Степан Сворак обговорили можливе територіальне об’єднання міст.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: