fbpx

Мешканці Пасічної проти будівництва двох багатоповерхівок біля ЗОШ № 24 – Марцінків підтримав людей

Суспільство 10:37, 21.06, 2018

В івано-франківській мерії створять робочу групу, яка має вирішити конфліктну ситуацію між БК "Вертикаль" та мешканцями вулиць Тролейбусна та Хіміків, які протестують проти будівництва двох 10-поверхових будинків біля школи №24.

Як писав КУРС, на Пасічній – конфлікт із забудовою. Біля школи №24 БК “Вертикаль” збирається будувати дві 10-поверхівки. Місцеві мешканці подали міській владі електронну петицію проти будівництва і збирають підписи по будинках. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

У понеділок мешканці мікрорайону “Пасічна” у Франківську, що протестують проти будівництва, зустрілися із представниками забудовника. Досягнути домовленості так і не вдалося. Люди погрожували перекрити доступ техніці забудовника до будмайданчика.

Сьогодні перед сесією Івано-Франківської міської ради мешканці мікрорайону “Пасічна” влаштували пікет проти зведення двох будинків компанією “Вертикаль” у мікрорайоні. На сесії представник мешканців Юрій Прусак зачитав звернення до міськради та попросив міського голову й депутатів підтримати вимоги громади.

“Громада Пасічної просить вас допомогти вирішити питання збереження зеленої зони, яка на даний час підлягає забудові”,  сказав Прусак.

Він звернувся до влади, аби детально вивчити містобудівні умови та обмеження. На час розгляду документів люди вимагають, щоб будівельна компанія припинила будь-які роботи на ділянці. Також пропонують розглянути можливість виділення нової ділянки БК “Вертикаль” під будівництво зі збереженням надання частини квартир працівникам СБУ.

“Я підтримую людей. Не для того ми будували там дорогу, не для того ми будували там садок”,  сказав Марцінків.

Мер повідомив, що наступного тижня буде створено робочу групу. До неї увійдуть Руслан Марцінків, заступник міського голови Олексій Кайда, депутати міськради, представники мешканців, БК “Вертикаль” та СБУ.

“Наступного тижня треба зібратися і почати діалог. Запросимо представників “Вертикалі”, СБУ і будемо шукати компроміс”,  додав Марцінків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: