fbpx

Марцінків пропонує Звіжинському посаду арт-директора ЦСМ

Культура 11:47, 06.08, 2016

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відреагував на обурення франківців скандальним рішенням конкурсної про призначення нового директора Центру сучасного мистецтва.

У соцмережі Руслан Марцінків запропонував змінити статут Центру і ввести посади директора і артдиректора.

"Пропоную Звіжинському стати артдиректором, а Клицюк директором. Таким чином амбіції всіх задовільним", – написав Марцінків.

1

Пропозицію мера коментатори розцінили як невдалу спробу викрутитися зі скандальної історії. "Краще купіть собі шапку з мозком і трохи совісті", – написав під постом мера редактор франківського тижневика "Репортер" Андрій Філіпський. 

Нагадаємо, вчора на засіданні комісії з призначення директора Центру сучасного мистецтва члени комісії проголосували за кандидатуру молодої маловідомої художниці Ірини Клицюк. Анатолій Звіжинський на засіданні зазначив, що у створенні самої комісії були процедурні порушення, які не відповідають Законам України, однак це на хід роботи комісії не вплинуло. Звіжинський оскаржуватиме рішення комісії у суді. Таке рішення міської влади викликало обурення мистецької громадськості міста.

Читати також: Марцінківу треба звільнити голову

Як повідомляв КУРС, перша спроба провести конкурс на призначення директора ЦСМ завершилася скандалом. Директора так і не призначили, тож вирішили створити нову комісію і провести конкурс повторно. Усе мистецьке середовище Івано-Франківська, а також відомі митці з інших міст України тоді висловилися на підтримку Анатолія Звіжинського: відповідного листа підписали майже триста художників, літераторів, дизайнерів, музикантів, журналістів, громадських активістів. 

У липні цього року міська влада залишила ЦСМ без приміщення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: