fbpx

Центру сучасного мистецтва у Франківську відмовили у приміщенні

Культура 17:46, 14.07, 2016

Комунальному закладу "Івано-Франківський центр сучасного мистецтва" відмовили в оренді приміщення на формальних підставах.

Директор франківського ЦСМ Анатолій Звіжинський звернувся до міської влади про продовження оренди приміщення центру, який одночасно є виставковою галереєю, у будинку на Шевченка, 1.

Комунальний заклад, а саме таким є ЦСМ, орендував 35,5 кв м у іншого комунального закладу  – “Центрального Народного Дому”. Йшлося про пільгову оренду на 2 роки та 11 місяців.

У листі за підписом заступника міського голови Олексія Кайди ЦСМ відмовили в оренді. Причина відмови  неповний пакет документів, який був представлений на продовження оренди, та невиконання умов договору оренди.

1

Нагадаємо, два місяці тому в ЦСМ завершився ремонт, який зробив художник Євген Самборський. Кошти на ремонт були виділені як міський грант.

В червні ц. р. спалахнув скандал із призначенням директора КП “Івано-Франківський центр сучасного мистецтва”, оскільки в теперішнього директора Анатолія Звіжинського закінчився контракт.

Непрозоре проведення конкурсу на посаду директора ЦСМ спонукало городян – художників, музикантів, журналістів, громадських активістів – збирати підписи на підтримку найбільш адекватного, як на їхнє переконання, кандидата.

Читайте також: Франківські митці, громадські активісти та журналісти мистецькою акцією підтримали Звіжинського. ФОТО, ВІДЕО

Директора Центру сучасного мистецтва призначити так і не змогли – в серпні відбудеться новий конкурс

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: