fbpx

Марцінків спрогнозував підвищення тарифів на проїзд у тролейбусах і зникнення кількох автобусних маршрутів

Суспільство 11:33, 06.11, 2018

В Івано-Франківську на три маршрути не виїжджає жоден автобус. У наступному році, якщо тариф на проїзд не зросте, таких маршрутів стане більше.

Начальник управління транспорту і зв'язку Олег Ганчак сьогодні на оперативній нараді доповів про результати моніторингу роботи громадського транспорту. 

Зараз у місті недостатньо автобусів на маршрутах 26, 26а, 37, 37к, 40. Жоден автобус не виїжджає на маршрути 34а, 41, 46.

За словами Ганчака, умови договору на перевезення передбачають розірвання угоди з перевізником, який не виконує своїх зобов’язань або має більш як три заборгованості зі сплати актів. 

Охочих брати участь у нових конкурсах на цих маршрутах немає. Ганчак зазначав, що управління уже оголошувало конкурс на 40-й маршрут, але жоден перевізник не подав пропозицій.

"Якщо реально дивитися на проблему, то підняття тарифу буде скоро обговорюватися",  заявив Ганчак. 

Щоб зменшити напругу, яка є з перевізниками, начальник управління запропонував закласти на 2019 рік компенсацію за пільгові перевезення, забезпечити якнайшвидше впровадження електронного квитка та якнайскорішу поставку 24 великих автобусів.

Міський голова Руслан Марцінків визнав проблему і зазначив, що така ситуація не тільки в Івано-Франківську, але й в інших містах. У Тернополі уже підняли тарифи на проїзд, у Львові збираються підвищити до 9 гривень. 

"Проблема є, дійсно, на частині маршрутів, можливо, не буде автобусів. Де матимемо змогу, будемо перекривати комунальними автобусами",  сказав Марцінків.   

Марцінків додав, що тариф на проїзд у міських тролейбусах давно не рентабельний і потрібно його піднімати.

"Я вважаю, що дві гривні мало, треба хоча б на гривню з нового року, бо дві гривні уже ніде немає",  зазначив мер. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: