fbpx

Медична комісія рекомендує облраді звільнити головного лікаря ворохтянського санаторію "Смерічка"

Суспільство 10:14, 12.06, 2017

Комісія з питань охорони здоров'я та соціальної політики на засіданні в п'ятницю вирішила доручити департаменту охорони здоров'я ОДА звільнити скандального головного лікаря Ворохтянського кістково-туберкульозного санаторію "Смерічка" Романа Мисюгу.

На комісії розглядали звернення трудового колективу санаторію до керівництва МОЗ, обласної ради, департаменту охорони здоров’я та Ворохтянської селищної ради, в якому вони просять вжити ряд заходів для покращення роботи та розвитку закладу, а головне – замінити його керівника.

Ще півроку тому комісія дала негативну оцінку роботі Мисюги. Однак це питання викликало тривалу дискусію. Зокрема, голова комісії Манолій Піцуряк виступив за те, щоб відкласти розгляд звернення, оскільки там, за його словами, є ряд неточностей та помилок, воно оформлене неналежним чином і його треба доопрацювати. Також він заявив, що, за інформацією головного лікаря, один із працівників закладу, підпис якого є у зверненні, насправді не підписував його і не брав участі у зборах. 

"Ми не можемо зараз стверджувати про невідповідність цих підписів. Все-таки підписи є, нам відомо, що колектив справді збирався", – відповів член комісії Микола Дроняк.

Чітку позицію вирішити це питання та змінити керівника закладу висловили й інші члени комісії, депутати обласної ради, та й сам департамент охорони здоров’я.

"Ми вже аналізували роботу головного лікаря і визнали її незадовільною. Керівник неспроможний керувати закладом, це продемонстровано у відносинах трудового колективу і керівника, в акті ревізійної комісії, де було вказано фінансові розтрати та інше, і зараз заклад фактично на стадії паралічу, – зазначив член комісії Микола Ілюк. – Стосовно того, що звернення неправильно оформлене, то ще є час і це можна виправити, але ми не можемо не рахуватися з волевиявленням людей, яке є в цьому зверненні". 

Представник Яремчанського округу, депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Андрій Марійчин додав, що цю посаду повинна обіймати людина, яка зуміє зорганізувати колектив та розвинути заклад.

"Як правило, риба гниє з голови. Якби був нормальний головний лікар, там давно був би порядок і ми б зараз з цим не розбирались. Можливо, цей керівник добра людина і лікар, але менеджер він нікудишній, потрібно на конкурсній основі залучити на цю посаду людину, яка зможе організувати колектив і розвивати заклад", – наголосив Марійчин.

"Скільки я працюю, скільки я зустрічалась з колективом, завжди є скарги на керівника, заклад дійсно йде в прірву. Складається таке враження, що заклад спеціально хочуть довести до такого рівня і знищити",  зазначила Бирчак Наталія, голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України.

В. о. директора департаменту охорони здоров'я Микола Стовбан повідомив, що після попереднього засідання комісії в листопаді 2016 року, коли роботу головного лікаря визнали незадовільною, було створено кілька комісій для перевірки роботи закладу.

"За результатами одної комісії головному лікарю було оголошено догану. Було виявлено ряд недоліків у роботі закладу, з якими ми звернулись в три інстанції – Держфінінспекцію, управління по боротьбі з економічною злочинністю і управління Держпраці, в понеділок у нас будуть від них відповіді. Було виявлено і порушення щодо руху путівок у санаторій", – повідомив Стовбан.

Варто зазначити, що сам головний лікар на засідання комісії не з’явився. За словами Піцуряка – через поганий стан здоров’я.

Зрештою, Манолій Піцуряк таки наполягав на тому, щоб відправити звернення на доопрацювання, однак його пропозицію підтримав лише один депутат. Більшістю голосів члени комісії прийняли рішення підтримати звернення працівників санаторію "Смерічка" і доручити департаменту охорони здоров’я звільнити керівника закладу Романа Мисюгу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: