fbpx

Мешканці Пасічної, які виступили проти забудови, заявляють про погрози і тиск

Суспільство 13:04, 31.08, 2018

Мешканці мікрорайону "Пасічна" в Івано-Франківську звернулися до поліції і повідомили, що невідомі люди погрожують фізичною розправою і вимагали припинити заважати будівництву біля школи №24, де будівельна компанія "Вертикаль" зводить дві багатоповерхівки.

Про тиск і погрози сьогодні на прес-конференції розповіли франківці Олексій Себро та Захар Голей.

Олексій Себро працює лікарем. 29 серпня до нього у кабінет зайшло двоє чоловіків, коли він проводив поліклінічний прийом, і почали вимагати припинити заважати будівництву. Згадали про дружину і двох дітей.

"Я звернувся до поліції із заявою про посягання на життя, сподіваючись, що такий розголос не дозволить шантажувати інших мешканців. Це більше 20 молодих людей з дітьми", – зазначив Олексій.

У той самий день Захара Голея двоє молодиків перестріли під будинком і погрожували розправою йому та його сім’ї.

Попри погрози чоловіки кажуть, що їхня позиція щодо забудови не змінилася.

Крім того, Олексій Себро зазначив, що БК "Вертикаль" подала на нього до суду за коментарі у Фейсбуці і вимагає 100 тисяч гривень.

"Звичайно, ми переживаємо за свої родини, за життя своїх близьких, але не маємо наміру дозволяти чинити на нас тиск в такий спосіб", – каже чоловік.

Люди також хочуть почути позицію міського голови щодо цього конфлікту і кажуть, що він "де монстр байдужість".

Як писав КУРС, на Пасічній виник конфлікт через будівництво біля школи №24. БК "Вертикаль" збирається збудувати там дві 10-поверхівки. Частину квартир пообіцяли працівникам СБУ. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

Люди кілька разів перекривали вулицю Галицьку, щоб добитися зустрічі з міським головою Івано-Франківська.

Коли ж Марцінків таки зустрівся з людьми, поставив ультиматум: у разі, якщо вони будуть далі перекривати дорогу, він не допомагатиме шукати компроміс між громадою, СБУ та забудовником.

Він також запевнив, що міська влада докладає усіх зусиль, щоб у найкоротші терміни вирішити проблему. Для цього було створено робочу групу, яка провела вже два засідання. В рамках робочих зустрічей дали доручення відшукати альтернативну земельну ділянку в іншому місці, щоб запропонувати її для ведення будівництва. Відтак міськрада запропонувала СБУ дві альтернативні ділянки.
На День Незалежності жителі вулиць Хіміків – Тролейбусна у центрі міста біля міської ратуші провели чергову акцію протесту проти забудови в районі школи №24.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: