fbpx

Марцінків поставив ультиматум мешканцям Пасічної, які протестують проти забудови і блокують дороги

Суспільство 19:16, 16.07, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків поставив ультиматум мешканцям мікрорайону "Пасічна", які протестують проти забудови біля школи №24. У разі, якщо вони будуть далі перекривати дорогу, він не допомагатиме шукати компроміс між громадою, СБУ та забудовником.

Сьогодні Марцінків зустрівся з мешканцями мікрорайону "Пасічна", які виступають проти будівництва двох десятиповерхівок поблизу школи №24. 

Нагадаємо, Руслана Марцінківа запрошували сьогодні на зустріч у приміщенні школи, однак там він не з'явився. Натомість прийшли заступник міського голови Микола Вітенко та депутат від округу Андрій Строїч. Втім, люди відмовилися від спілкування з Вітенком та пішли перекривати вулицю Галицьку, вимагаючи зустрічі саме з мером. Зустріч призначили на 18 годину у приміщенні мерії, після чого люди погодились розблокувати дорогу.

Міський голова зустрів мітингувальників біля входу в адмінбудівлю та разом пройшли у зал засідань. Марцінків подякував, що у громади є своя чітка позиція і це питання справді важливе людям. На зустріч також з'явилися представники СБУ та забудовника.

"Я вас підтримую повністю, а єдине, що не підтримую, – це перекриття дороги. Є інші методи  перекривайте мій кабінет, перекривайте міську раду  є багато методів, які ми використовували за часів Януковича… Тому я вважаю, що перекриття доріг  це найгірше, тому що це створює труднощі для інших мешканців",  сказав Марцінків.

Він також запевнив, що міська влада докладає усіх зусиль, щоб у найкоротші терміни вирішити проблему. Для цього було створено робочу групу, яка провела вже два засідання. В рамках робочих зустрічей дали доручення відшукати альтернативну земельну ділянку в іншому місці, щоб запропонувати її для ведення будівництва. Також звернулися офіційним листом до Кабінету Міністрів України щодо скасування рішення про виділення земельної ділянки.

1

Представник СБУ Ярослав Боднарук зазначив, що не може зрозуміти позиції людей, оскільки не має повноважень, щоб відмовлятися від ділянки, оскільки це компетенція Кабміну.

2

Мер поцікавився у представників забудовника, для чого вони спровокували людей. 

Керівник дозвільного відділу фірми "Вертикаль" Андрій Сендецький зазначив, що компанія не порушує жодних норм закону:

"Два дні назад заїхати хотів один трактор, там була куча сміття. Це не означає, що почалися роботи. Дерева ми не зрубували. Ми чагарники зрубували. В нас є чітка домовленість, договір підписаний в січні з СБУ. Ми повинні терміни витримати. Цей конфлікт триває довший час, ми не можемо виконати договір. На сьогодні наша фірма не порушила жодної норми закону. У нас є дозвіл на підготовчі роботи – і ми маємо право їх виконувати. Паркан поставити, звільнити територію від сміття. Більше нічого не робили. Дорогу ніхто не перекривав. Останній раз, коли ми збиралися, ми показували план і пояснювали, що дорога буде. Я вже три рази давав документи",  пояснив він.

Представник управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Тарас Рибак підтвердив слова Сендецького, зазначивши, що наразі забудовник не отримав декларації про початок будівельних робіт, а підготовчі роботи  це огородження території і прибирання її від бур'янів. Забудовник ще навіть не подав робочий проект, щоб отримати дозвіл на будівельні роботи.

"Доки не отримають декларацію, не мають права нічого будувати",  пояснив Рибак.

3

Підбиваючи підсумки зустрічі, Руслан Марцінків пообіцяв у п'ятницю о 7 ранку приїхати у двір.

Він зазначив, що міськрада запропонує Кабміну альтернативні земельні ділянки для будівництва висоток з квартирами для СБУ. Забудовнику пропонують зупинити будь-які роботи. На наступну зустріч запросять керівників СБУ і БК "Вертикаль". Також запропонував людям вибрати 5-7 людей, які представлятимуть їхні інтереси. 

"Якщо хтось буде перекривати дорогу, я не буду з вами зустрічатися і зі своїх нікого не пущу. Це останній раз, що під тиском… Я гарантую, якщо буде перекриватися дорога, я ні з ким не зустрінуся. А поліція нехай до мене не дзвонить, а робить свою роботу",  сказав мер.

Люди запропонували меру так само принципово поставити ультиматум забудовнику.

Як писав КУРС, на Пасічній виник конфлікт через будівництво біля школи №24. БК "Вертикаль" збирається збудувати там дві 10-поверхівки. Частину квартир пообіцяли працівникам СБУ.

Місцеві мешканці подали міській владі електронну петицію проти будівництва і збирають підписи по будинках. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

18 червня мешканці мікрорайону зустрілися із представниками забудовника. Досягнути домовленості так і не вдалося. Люди погрожували перекрити доступ техніці забудовника до будмайданчика. 

Днями люди заблокували проїзд по вулиці Целевича та Галицьку.

У міськраді мешканцям Пасічної пообіцяли шукати альтернативну ділянку для будівництва висоток для СБУ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: