fbpx

Мешканців франківської багатоповерхівки залишили без води і погрожують позбавити повітря

Суспільство 07:54, 07.08, 2018

Три місяці живуть без води мешканці будинку по вулиці Гаркуші, 29. Люди стали заручником недобросовісного забудовника, який приватизував підвал разом з усіма мережами.

Вчора, 6 серпня, люди вже не вперше прийшли зі своєю проблемою до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Минулого місяця після візиту мешканців Марцінків доручив КП "Івано-Франківськводоекотехпром" вивчити проблему. Однак з того часу нічого не змінилося.

На прийомі у Марцінківа люди розповіли, що їх тероризує Георгій Бєлогорський, який приватизував підвал, де знаходяться всі комунікації. Будинок будувала його колишня дружина Ілона Фолюшевська, однак мережі не передала відповідним службам, як того вимагає законодавство.

"Найбільша проблема, в яку ми вперлися, – це непередача мереж від забудовника водоканалу. Навіть дворові мережі не передані водоканалу. І вони (забудовники.  КУРС) спеціально не передали для того, щоб мати важелі впливу",  розповідає голова ОСББ цього будинку Віталій Тичківський.

Він пояснює, що згідно із законом про ОСББ всі мережі належать співвласникам будинку. Але оскільки мережі не були передані від забудовника, то, за документами, вони належать йому. Виникла колізія, заручниками якої стали мешканці будинку.

Окрім води, Бєлогорський інколи самовільно відключає людям світло.

"10 років ми в нього під ковпаком. Ми питаємо його (Бєлогорського. – КУРС): "Що ми у вас купили?" А він відповідає: "Воздух купили. І того не будете мати". Ви нам допоможіть вивести воду набік. Ми згідні все заплатити",  звернулася до міського голови мешканка будинку Дарія Лесів.

Скаржникам повідомили, що КП "Івано-Франківськводоекотехпром" готує позов до суду, щоб отримати доступ до мереж. Руслан Марцінків також доручив юристам міськвиконкому та комунальникам опрацювати питання щодо виведення інженерних мереж за межі приватизованого приміщення.

Зараз мешканці будинку носять воду у пляшках: хто возить з джерел, хто випрошує у знайомих з інших будинків. Тому звернулися до мера з проханням привозити до будинку воду у бочках хоча би раз в три дні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: