fbpx

У франківського атовця, який заступився за сина, через суд вимагають 50 тисяч гривень

Суспільство 12:49, 31.07, 2017

Івано-Франківський міський суд розглядає справу атовця Віталія Мельничука, якого обвинувачують у побитті підлітка, який з товаришами ледь не до смерті побив його сина.

18 липня на прес-конференції в Києві учень франківської ЗОШ №13 Віталій Мельничук, його бабуся Наталія Мельничук та правозахисник і адвокат Олег Веремієнко розповіли, як у 13-й школі банда старшокласників жорстоко знущається над молодшими й тими, хто за них заступається.

Хлопець розповів, що після того, як він заступився за молодшого, на нього напала банда підлітків з кастетом та побила до втрати свідомості. Тоді хлопця врятували перехожі, які відвели його додому.

Після побиття батько хлопця спробував самотужки затримати і передати поліції хуліганів. Чоловік зустрів хуліганів поблизу свого будинку, і ті напали на нього. За словами адвоката, чоловіка врятували патрульні, які проїжджали поруч.

Замість притягнення хуліганів до відповідальності, родина Мельничуків отримала провадження проти батька і цивільний позов від матері Юрія Перепічки на 50 тисяч гривень.

Сьогодні під час засідання адвокат потерпілого Перепічки, якого нібито вдарив учасник АТО, просить суд зробити засідання закритим: якщо не повністю, то хоча б у частині допиту її поручителя.

Адвокат підсудного Олег Веремієнко сказав, що обвинувальний акт складений з порушеннями та просив повернути його прокурору відповідно до КПК.

Пояснює тим, що в обвинувальному акті не вказано, що 14-річний так званий потерпілий побив сина обвинуваченого і залишив його на 30 хвилин без допомоги.

Адвокат наголошує, що Юрію Перепічці 14 років і наступила вже кримінальна відповідальність.

"Між цими подіями є причинно-наслідковий зв'язок, про що в обвинувальному акті не вказано",  сказав Веремієнко.

За його словами, прокурор Буджак покриває злочинне угруповання неповнолітніх у ЗОШ 13. Сьогодні на засідання прийшов інший прокурор, адвокат каже, що прокурор Буджак спеціально не з'явився.

Якщо суд не поверне справу прокурору і призначить її до розгляду, Веремієнко просить викликати свідків побиття Перепічкою сина підсудного, а також свідків його нападу на підсудного. За словами Веремієнка, підліток першим напав на підсудного.

До цього списку увійшли учні та педагоги 13-ї школи, співробітники патрульної поліції, слідчі Нацполіції, які розслідують справу, та лікарі, які можуть посвідчити про травми та побої Мельничука-молодшого.

Прокурор і адвокат Перепічки виступили проти повернення обвинувального акту.
 
Суддя Лазарів через брак часу відклав підготовче засідання у справі на 14 серпня. Тоді ж розгляне всі подані клопотання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: