fbpx

Модульна вбиральня, камери та ультразвук від ворон – цьогорічні новинки в міському парку Франківська

Суспільство 19:25, 20.03, 2019

З колективом КП "Центр розвитку міста та рекреації" зустрівся, щоб визначити акценти роботи на поточний рік, міський голова Івано-Франківська.

"Парк Шевченка змінюється на очах, і це величезна заслуга колективу на чолі з Руслана Василюк. Те ж стосується і парку на Молодіжній. Є конкретний план розвитку підприємства, що включає і поповнення технічної бази, якого дотримуються. Це дуже добре, бо всі завдання реалізують крок за кроком", – відзначив після зустрічі мер Руслан Марцінків.

Читайте: Концепція на 40 мільйонів: що планують зробити з парком у Франківську 

Наразі міський парк прибирають після зими та готують до відкриття сезону. Із зимівлі на озеро повернуть білих та чорних лебедів. А також качок-мандаринок та інших декоративних птахів. 

"А от інші птахи – ворони – завдають куди більше клопотів, ніж позитивних емоцій. Минулого року двічі знімали гнізда, на які скаржились франківці. Цього року вирішили спробувати ультразвуковий відлякувач, придбали два таких і повісимо в місцях найбільшого скупчення людей",  повідомив Марцінків.

Також на території парку потрібні додаткові вбиральні.

"Скоро відкриється туалет біля входу з вулиці Чорновола. Взимку не працював, бо відсутнє опалення. А в перспективі поставимо модульну вбиральню, як на вул. Грушевського чи Валовій",  додав мер.

Крім того, через часті випадки вандалізму розширять мережу відеонагляду в парку. 

Нагадаємо, на цей час міський парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка від вандалів постійно патрулюють працівники КП "Муніципальна варта".

КУРС писав, що у франківському парку побільшає дитячих атракцій. ВІДЕО

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: