fbpx

На Франківщині може закритися єдиний в Україні кризовий центр для ветеранів війни. ВІДЕО

Суспільство 10:51, 03.05, 2019

За п'ять років війни на Донбасі не вдалося створити ефективної системи реабілітації наших воїнів - країні вкрай необхідно більше спеціалізованих центрів, а їх навпаки закривають.

Така ситуація зараз на Івано-Франківщині. Заклад створили самі бійці, але зараз у кризового центру для ветеранів немає грошей на існування, йдеться у сюжеті Факти.ICTV.

У "Бандерівському Схроні" каву почали виготовляти два роки тому, щоб заробити гроші на існування. Сім різновидів сумішей вже продають у франківських кав'ярнях. Але цього замало.

Щороку в єдиному в Україні кризовому центрі ветеранів потрібно щонайменше 1,3 млн грн. Торік від держави не отримали жодної копійки. Чверть необхідного дали з обласного бюджету. Вижити допомогли доброчинці і канадська діаспора. Цьогоріч коштів немає.

Раніше тут практикували щотижневі заїзди. Згодом зрозуміли, що цього недостатньо. 

"Ми працюємо з кризовими ветеранами, які мають залежності, які мають діагностований посттравматичні стресові розлади, діагностовані у психіатрії. Ми займакємось з тими, від яких відмовляються", – розповідає керівник "Бандерівського Схрону" Ігор Чернецький.

Якщо одним досить змінити обстановку, іншим, щоб повернутися до здорового життя, потрібна серйозна робота з психологом і регулярна реабілітація. Сьогодні кризовий центр все ще працює для ветеранів війни на Сході.

Як писав КУРС, у березні міністр у справах ветеранів Ірина Фріз обіцяла підтримати "Бандерівський Схрон". Однак наразі невідомо, чи зможе він функціонувати надалі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: