fbpx

На Калущині освятили новозбудований храм

Суспільство 14:07, 30.08, 2016

На свято Успіння Пресвятої Богородиці у селі Сівка-Войнилівська Калуського району освятили храм Різдва Пречистої Діви Марії.

Здійснив освячення Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський кир Володимир (Війтишин), повідомила прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.
Традиційно предстоятеля Івано-Франківської Архієпархії зібрані вірні та духовенство вітали на подвір’ї новозведеної святині. Опісля кир Володимир разом з священнослужителями освятили храм, окроплюючи його свяченою водою та помазуючи святим єлеєм.
Кульмінацією свята стала Архієрейська Божественна Літургія, під час якої нашому владиці співслужили отці Войнилівського протопресвітеріату на чолі з отцем-протопресвітером Мироном Ящуком. Звертаючись до громади в часі проповіді, кир Володимир роздумував над таємницею торжества Успіння Божої Матері.
"Свято Успіння і Внебовзяття Пречистої Діви Марії пригадує нам, що Небо є головною метою нашого життя, – сказав проповідник.  А дороговказом і нашою неустанною поміччю в путі до Неба є наша Пренепорочна Мати Діва Марія".
Після Божественної Літургії кир Володимир подякував усім, хто спричинився до будівництва цієї святині, та вручив меценатам і жертводавцям подячні грамоти. Відтак всі помолились за мир та спокій в Україні "Боже Великий, Єдиний", а владика уділив усім присутнім своє Архієрейське благословення.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: