fbpx

На Промприладі відкрили "Асортиментну кімнату". ФОТО

Культура 07:46, 06.04, 2018

Виставкову галерею нового формату на ревіталізованих площах заводу "Промприлад" презентували в Івано-Франківську.

Нагадаємо, в рамках проекту Promprylad.Renovation частина занедбаних виробничих площ заводу "Промприлад" у Франківську перетворена на суспільний простір.

Зокрема, в ньому працює Освітній простір для дітей і молоді, який спеціалізується на ІТ та технічній освіті.

Вчора на Промприладі як продовження Promprylad.Renovation відбулася презентація site-specific галереї "Асортиментна кімната".

"Це новий гравець в розвитку місцевого арт-ринку, на якому художники та художниці зможуть за справедливою ціною продавати свої роботи. Але, перш за все, це новий простір, нова концепція мистецької взаємодії", – зазначають організатори, представники ГО "Інша освіта".

Реалізована ця концепція у вільному форматі салону, як зустрічі однодумців зі спокійними інтелектуальними розмовами в певному просторі.

З 5 по 10 квітня в "Асортиментній кімнаті" можна побачити митецький проект Supernova від Krolikowski Art

Цей проект є циклом з 8 колажів, який був створений на основі оригінальних архівних матеріалів заводу Промприлад влітку 2017 року. Художники обіграли ці матеріали, поєднуючи їх з образами стародавньої і сучасної міфології, які апелюють до логіки розвитку цивілізації. Досліджуючи давньоєгипетську міфологію, аналітичну психологію Юнга і соціокультурні механізми, а також накладаючи ці знання до дослідження історії Промприладу, Alexandra Krolikowska та Alexander Krolikowskiстворили цю циклічну інсталяцію, розтлумачує куратора галереї Анна Потьомкіна. 

Екскурсію виставкою заочно проводитимуть самі автори – їхні розповіді про роботи можна буде послухати через аудіогайди. 

Виставка є одним з результатів антропологічного дослідження навколо проекту ревіталізації заводу "Промприлад", яке в 2017 реалізувала організація Garage Gang Ґараж Ґенґ. Проект вже двічі виставлявся в Івано-Франківську в рамках різних заходів та нарешті знайшов своє місце в галереї Асортиментна кімната на ревіталізованих площах проекту Promprylad.Renovation.

КУРС писав, що в облмуздрамтеатрі відкрилась мистецька інсталяція "SUPERNOVA", створена дуетом Kroliowski Art.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: