fbpx

На Прикарпатті екоінспекція перевіряє лісгоспи на дотримання лімітів заготівлі новорічних ялинок

Суспільство 07:04, 07.12, 2018

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області розпочала щорічну природоохоронну операцію "Новорічна ялинка".

Інспекція спільно з головним управлінням Нацполіції в області та Івано-Франківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства розробила "План спільних дій з охорони хвойних молодняків в передноворічний період 2019 року".

Розпочато проведення перевірок лісогосподарських підприємств щодо дотримання норм та лімітів заготівлі новорічних ялинок, перевірки з виявлення несанкціонованих рубок, а також фактів перевезення і незаконної реалізації новорічних ялинок.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області посилену увагу звертають на проведення перевірок на територіях селекційних плантацій та ділянках цінних хвойних порід, особливо – на територіях природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, з 10 грудня правоохоронці перевірятимуть місця заготівлі та продажу ялинок на наявність дозвільних документів.

Самовільне вирубування дерев хвойних порід тягне за собою накладання штрафу – 538,99 грн, де 85 грн адміністративний штраф та 453,99 грн – збитки за одну незаконно зрубану новорічну ялинку.

У випадку, якщо незаконно вирубано значну кількість ялинок і розмір збитків лісовому господарству визнано істотним, винна особа несе кримінальну відповідальність відповідно до ст. 246 ККУ (незаконна рубка лісу). Санкція статті передбачає штраф від 5100 до 8500 грн або до трьох років позбавленян волі.

Як писав КУРС, до новорічних свят в Івано-Франківській області офіційно зрубають 24 900 ялинок та 83 850 новорічних гілок.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: