fbpx

На Прикарпатті Семерак пообіцяв призначати директорів парків виключно на конкурсній основі

Суспільство 17:49, 04.05, 2016

Під час прес-конференції в НПП "Гуцульщина" міністр екології Остап Семерак пообіцяв ініціювати комплексне вирішення питання збереження природного фонду України на засіданні Кабміну.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, який перебуває з робочою поїздкою в Національному природному парку "Гуцульщина" у Косівському районі Івано-Франківської області, вражений, що браконьєри вирубують праліси.

"Я на свої очі бачив сьогодні, як люди з бензопилами їхали рубати дерева там, де праліси. Для нас, людей, які вболівають за екологію, важливо, щоб тієї наруги над природою не було. За результатами сьогоднішнього візиту я буду ініціювати комплексне вирішення питання збереження природного фонду України на засіданні Кабміну. Це стосується і фіскальних органів, і міністерства транспорту, і правоохоронних органів",  сказав на прес-конференції Семерак.

Міністр підкреслив, що не задоволений роботою екологічної інспекції в області.

Читайте також: Міністр екології оглянув незаконні вирубки на Косівщині і звільнив начальника обласної екологічної інспекції

"Ця структура на рівні держави потребує кардинальних змін, вона не має виконувати чиїсь приватні замовлення. З сьогоднішнього дня призначення на посади директорів парків буде на відкритій конкурсній основі із максимальним залученням представників громадськості", – пообіцяв він.

Міністр екології України звернувся до місцевих активістів, щоби вони "активно включалися в цей процес". 

Як повідомляв КУРС, громадськість Косівщини сьогодні кілька годин домагалася зустрічі з міністром. Для цього пікетувальники перекрили виїзди з Косова. Наздогнали міністра в селі Химчин. Люди вимагають відсторонення багаторічного директора НПП "Гуцульщина" Василя Пророчука, якого обґрунтованого звинувачують в масштабних незаконних рубках лісу на території парку. Остап Семерак пообіцяв поспілкуватися з громадою на завершення поїздки. 

Нагадаємо, у березні громадськість Косівщини протестувала проти наміру Мінекології без конкурсу перепризначити на посаду директора НПП "Гуцульщина" Василя Пророчука. Представники громади пікетували Мінприроди й домоглися рішення про оголошення відкритого конкурсу. КУРС також повідомляв, що працівники НПП "Гуцульщина" погрожували розправою активістам та журналістам, які знімали відеосюжет про порушення в парку. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: