fbpx

На сесії облради, яку блокують франківські спортсмени, сталася бійка між активістами і поліцією. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 12:31, 08.12, 2017

На сесію обласної ради прибули десятки полісменів. Між спортсменами і поліцією почалася штовханина і бійка.

Поліція прибула на виклик голови обласної ради Олександра Сича після того, як два десятки франківських спортсменів заблокували трибуну і зірвали сесію.

Нагадаємо, спортсмени на чолі з Віталієм Меріновим вимагають зняти з порядку денного сесії питання про будівництво великого спорткомплексу на місці стадіону дитячо-юнацької спортшколи в Івано-Франківську на вул. Шухевичів. Депутати не підтримали їхню вимогу. 

Керівництво облради викликало поліцію. На сесію прибули кількадесят полісменів патрульної поліції Івано-Франківська. 

Олександр Сич заявив, що обласна рада ніколи не дозволить, аби на неї тиснули.

"Ніколи не було, щоб голова обласної ради за пропозицією депутатів не надав комусь із громади слова. Я пропоную всім заспокоїтися, рухатися далі. При розгляді питання надамо слово всім. Прошу не здійснювати тиск на обласну раду. Це протизаконно і неправильно з точки зору демократії", – заявив Сич під вигуки "ганьба".

Поки Сич безуспішно намагався відновити роботу сесії, у залі сталася штовханина і бійка між активістом Михайлом Бойчуком ("Хіміком") і патрульними. Полійцейські спробували виводити спортсменів із зали. 

Врешті під тиском пікетувальників за пропозицією заступника голови облради Василя Гладія конфліктне питання будівництва спорткомплексу перенесли на 22 грудня  на друге пленарне засідання облради. До цього мають відбутися громадські слухання.

Після цього пікетувальники покинули сесійну залу. 

Як писав КУРС, спорткомплекс планують звести на території Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи на вулиці Шухевичів. Площа ділянки 2 гектари.

Спорткомплекс має вміщати до 5 тисяч посадкових місць та буде призначений для змагань з баскетболу, волейболу, тенісу, легкоатлетичних видів спорту, боксу, боротьби. Також на території передбачається будівництво двох'ярусного паркінгу на 500 машин. 

Раніше Олександр Сич зазначав, що загальний кошторис на зведення об'єкта з сучасних металевих конструкцій становитиме близько 100 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: