fbpx

На спробі дати хабар нардепу Тимошенку з Коломиї затримали голову однієї із політичних партій

Політика 11:31, 07.03, 2019

За відмову балотуватися у Президенти народному депутату Юрію Тимошенку пропонували хабар двоє громадян України, один з яких – голова однієї з політичних партій. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Як писав КУРС, вчора Генпрокуратура спільно з ДБР та відділом "К" СБУ затримали двох осіб, які намагалася вручити долари в еквіваленті 5 млн грн кандидату в Президенти з Коломиї Юрію Тимошенку за відмову балотуватися.

У Генпрокуратурі повідомили, що одного із зловмисників, голову однієї з політичних партій, затримано безпосередньо під час передачі Юрію Тимошенку грошей, іншого – через декілька годин.

У ГПУ не вказали, кого саме було затримано.

Видання Преступности.НЕТ з посиланням на джерело в Державному бюро розслідувань повідомляє, що затриманим на спробі дати хабар Тимошенку є голова "Партії захисників України" Тарас Костанчук.

54-річний Тарас Костанчук є колишнім бійцем батальйону "Донбас". Він пройшов Іловайськ, певний час був помічником народного депутата та екс-командира батальйону Семена Семенченка. З 2007 по 2012 роки Костанчук був помічником депутата від "Нашої України – Народної Самооборони" Юрія Кармазіна. А на президентських виборах 2014 року був довіреною особою кандидата від "Опозиційного блоку" Юрія БойкаКрім того, Костанчук намагався і сам потрапити до Верховної Ради. На виборах 2014-го року він балотувався у 114 окрузі на Луганщині як самовисуванець, втім набрав менш як 5%. 

У 2015 році на довиборах у парламент він балотувався у 205 окрузі у Чернігові. Його назвали тоді технічним конкурентом Сергія Березенка, який наразі є заступником голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка". У Чернігові під час кампанії правоохоронці затримували автівку зі списками виборців, сотнями тисяч гривень у конвертах, агітаційною продукцією Березенка та зброєю. Костанчук взяв відповідальність на себе.

На місцевих виборах у 2015 році у Вишневому він пройшов у міськраду за списком "Блоку Петра Порошенка", але згодом склав повноваження.

2016-го року Костанчук знову пробував потрапити до Верховної Ради на довиборах по 114 округу, втім набрав 4%.

Костанчук також керував київською міською парторганізацією Руху Валентина Наливайченка "Справедливість", але у квітні 2018 року у партії заявили, що більше з ним не співпрацюють.

Тарас Костанчук подавав документи на участь у президентських виборах 2019-го від "Партії захисників України", але ЦВК відмовила у реєстрації через пункт програми про смертну кару для держслужбовців-корупціонерів.

В ефірі телеканалу "Прямий" кандидат у президенти України Юрій Тимошенко розповів, що його намагалися підкупити 13 разів, щоб він зняв свою кандидатуру з виборів. Також він повідомив, що перед тим, як запропонувати хабар, йому погрожували.

"Мені погрожували, якщо я не прийму їхню пропозицію по-хорошому, то вона може закінчитися дуже погано. В останні дні ми сидимо з закритими жалюзями у квартирі, щоб дожити до цього дня (виборів, – ред.)", – сказав він.

Нагадаємо, Тимошенко заявив про намір балотуватися у Президенти ще у 2016 році та звернувся до виборців скинутися йому на заставу.

Як писав КУРС, Тимошенка нещодавно виключила зі свого складу фракція "Народний фронт". Народний депутат Леонід Ємець написав, що неформальною причиною виключення Тимошенка з фракції є те, що він зібрався балотуватися у президенти.

Недавно Тимошенко подав 12 декларацій-повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, в яких вказав, що отримав "гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовими правочинами" на загальну суму в 1,5 млн грн. Згодом Нацполіція почала розслідування, хто дав йому гроші на заставу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: