fbpx

На суд у справі Чупірчука з’явився лише один із чотирьох запрошених свідків

Суспільство 14:27, 07.09, 2015

Нагадаємо, минулого разу на судовому засіданні допитали двох свідків – понятих. Цього разу свідчити з’явився лише один свідок із чотирьох запрошених.

Свідок Богдан Федорів, працівник Управління боротьби з економічною злочинністю УМВС в області, зазначив, що із обвинуваченим знайомий лише у справі – жодних інших зв’язків з ним не було.

2 березня до нього зателефонувала потерпіла Олена Сірик, після чого вони зустрілись. Вона розповіла, що від неї голова Фонду комунального майна вимагає 3 тисячі доларів США. Її заяву прийняли. У ході здійснення процесуальних дій сума зросла до 5 тисяч доларів. Перед зустріччю із Чупірчуком їй дали помічені спеціальною фарбою купюри.

Особу жінки встановили за її паспортом, а її місце роботи підтверджувалось дорученням ПП "Мегаполіс". Олена Сірик не давала картку з телефона, де начебто є запис розмови з Чупірчуком від 27 лютого.

Свідок Богдан Федорів знав про місце зустрічі Сірик і Чупірчука. На яких транспортних засобах вони були, свідок також не знав. Він складав протоколи огляду, де були вказані прізвища понятих, яким він і запропонував це завдання. Ще один протокол, створений свідком, – це стенограма аудіозапису від 12 березня, але він складений 23 березня.

Одного із свідків, які не з’явилися сьогодні на засідання, допитають наступного разу. Тоді ж допитають ще 4 свідків,  заявлених раніше. Судове засідання перенесли на 23 вересня.

Як повідомляв КУРС, 12 березня Богдана Чупірчука та директора спортивного комплексу Івана Слюсара затримали під час одержання хабара. Чиновники вимагали та одержали 5 тисяч доларів США та 7 тисяч гривень.

За таку винагороду посадовці обіцяли позитивне вирішення питання щодо надання в оренду нежитлових приміщень для здійснення підприємницької діяльності на території стадіону. Затримано зловмисників було під час одержання коштів.

Прокуратурою Івано-Франківської області вже завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо посадовця. Обвинувальний акт стосовно Чупірчука Б. В. скеровано для розляду по суті до Івано-Франківського міського суду за ч. 3. ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Кілька судових засідань переносили через хворобу обвинуваченого. На минулому засіданні свідчення давала Олена Сірик, яка і подала заяву до правоохоронних органів.

Іван Слюсар визнав свою вину та отримав свій судовий вирок – 25,5 тисяч гривень штрафу із позбавленням права обіймати посади протягом двох років

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: