fbpx

"Не будь оленем": франківці зняли кліп про ялинкових браконьєрів. ВІДЕО

Суспільство 19:02, 19.12, 2018

Новий "супер-хіт" до свята Миколая презентувала творча студія "З понеділка".

Відео на своїй сторінці у Фейсбуці опублікував ведучий Андрій Чміль.
 
"Одна з тем, навколо якої щороку роздувається багато суперечок природоохоронців з широкими масами українців, – доцільність використання живих ялинок для прикрашання передноворічних та різдвяних осель", – зазначають творці пародії Андрій Чміль, Роман Новогородський та Роман Матлюк.
 
Хлопці нагадують, що за рік будь-яка ялинка виростає на 20-30 сантиметрів. Тому, щоб виростити ялинку висотою 180 см, потрібно чекати 6-8 років.
"Людоньки… не промінюйте 2 тижні ялинкової краси у вашій оселі на 6-8 років росту дерева!!! Творча студія З ПОНЕДІЛКА закликає вас дбати про екологію нашого краю і тому до свят купувати виключно штучні ялинки!!!"

Хлопці закликають купувати ялинки на легальних ринках за чотирма адресами: вул. Старозамковій, 2; вул. Стуса, 17; вул. Симона Петлюри, 2; вул. Тролейбусній, 2. Також пропонують звертати увагу на наявність клейма на деревах:
"Якщо ви все ж зберетесь купити живу ялинку, не забудьте поцікавитись наявністю клейма-ліцензії на стовбурі дерева! Адже в Україні останніми роками набуло поширення ялинкове браконьєрство. Потрібно пам'ятати, що лісники дерев ніколи не рубають. Лише пиляють. Тому, коли продавець новорічних ялинок пропонує вам зрубане сокирою – це точно плід браконьєрських рук",  йдеться у повідомленні Чміля.
Для кліпу використали фонограму гурту ТІК на пісню "Олені".
 
Раніше хлопці вже зняли три ролики, які здобули популярність в мережі. З нагоди відкриття вулиці Вовчинецької троє іванофранківців написали жартівливу пісню та зняли відеокліп. Також хлопці показали проблеми з паркуванням в Івано-Франківську у кліпі-пародії. Третє відео хлопці присвятили заробітчанам. А нещодавно мали зустріч з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим, який пообіцяв знятися в одній з наступних пародій.
 
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: