fbpx

Печеніжинська громада переконала інвесторів, що гідна перемоги, і виграла мільйон. ФОТО, ВІДЕО

Стиль життя 10:50, 11.03, 2018

Сьогодні у Печеніжинській ОТГ нагородили фіналістів бізнесово-розважального реаліті "Громада на мільйон".

Нагадаємо, до фіналу проекту потрапили Бузька та Печеніжинська ОТГ, які змагалися за головний приз. На бізнес-балі з нагоди визначення переможця були присутні представники всіх громад-учасниць.

Щоб отримати мільйон гривень, фіналісти за 3 хвилини представили свою бізнес-ідею – фінальним завданням було переконати інвесторів, що саме вони гідні перемоги.

Голова Бузької ОТГ презентував ідею створення консервного заводу, вартість якого 31 млн грн. Голова Печеніжинської ОТГ Ігор Довірак представив ідею вирощування малини. В ОТГ зараз малину вирошують приблизно на 6 га. Мільйон потрібен на закупівлю камери заморозки, саджанці і навчання. Вартість проекту 1 млн 708 тис. грн.

Також ведучі та інвестори Дмитро Огньов та Ірина Озимок, а також програма USAID-DOBRE приготували неочікувані сюрпризи для всіх учасників проекту за їхні досягнення.

Нагадаємо, одним із завдань для учасників у минулих випусках було будівництво кошари для овець, яка б відповідала найвищим стандартам. 

Так, власник найбільшого фермерського господарства з вирощування овець Дмитро Огньов відвідав всі кошари та обрав найкращу з них. Він подарував 30 племінних тварин для створення власної овечої ферми Княгинівській громаді. Овець отримав фермер Олександр Джус. 

Програма DOBRE-USAID, надихнувшись успіхами учасників проекту, приготувала особливий подарунок. Представників програми своєю бізнес-ідеєю вразила Бузька громада, яка отримала 250 тисяч гривень на її реалізацію.

Новопсковська ОТГ, в якій найбільше відчувається нестача професійних кадрів, отримала можливість заключити контракт на п’ять років з висококваліфікованим спеціалістом зі створення ОСББ. 

Ще одним неочікуваним призом стала навчальна поїздка до Польщі для отримання досвіду та консультації від європейських спеціалістів, яку виграла Скала-Подільська ОТГ. 

Нагадаємо, під час участі в проекті “Громада на мільйон” п’ять об’єднаних територіальних громад створили власний унікальний продукт, продемонстрували туристичний потенціал свого краю, заохочували висококваліфікованих працівників до співпраці та змагались за навчальну поїздку до Австрії.

У проекті взяли участь Скала-Подільська, Печеніжинська, Новопсковська, Бузька та Княгининівська громади. Проект допоміг телеглядачам побачити, які можливості відкриває процес децентралізації для жителів кожного регіону та як завдяки незначній сумі грошей прості українці можуть творити великі зміни.

Проект “Громада на мільйон” був створений “1+1 Продакшн”, а реалізується спільно з програмою DOBRE-USAID, яка підтримує розвиток об’єднаних громад в Україні. Головний приз у розмірі 1 мільйона гривень надано американським фондом WNISEF.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: