fbpx

Переосмислити уявлення про місто: у Франківську стартує міжнародний урбан-фест

Культура 16:21, 10.08, 2017

"Сеанс Міського Сканування" – міжнародний міждисциплінарний фестиваль про місто і для міста, покликаний спонукати учасників, передовсім мешканців Франківська, по-новому подивитись на рідне місто, переосмислити звичні уявлення про міські простори, архітектуру, спілкування у міському середовищі, ідентифікувати запозичені іноземні практики та віднайти для Івано-Франківська власні рольові моделі.

Міжнародний урбан-фестиваль "Сеанс Міського Сканування" пройде в Івано-Франківську 12-20 серпня.

Відкриття – 12 серпня, субота, 20.00, Парк Шевченка, Літній Амфітеатр.

Відкриті події (презентації, дискусії, кінопокази) – 12-20 серпня, різні локації міста. Актуальна інформація про фестиваль  https://www.facebook.com/IvanoScanning.

Відпочинковий цех на "Промприладі" – 16-18 серпня з 20.00; 19 серпня з 17.00.

Не загубитись у подіях та локаціях, стежити за новинами допоможе спеціальний додаток на Android (буде і на App Store  шукайте за назвою City Scanning або Сканування Міста), який може скачати кожен. 

У рамках фестивалю пройде понад 12 воркшопів у різних локаціях Франківська (Опришівці, Німецьке озеро, завод "Промприлад", аеропорт, ін.).

Тема фестивалю – "Рольові моделі". Кураторами фестивалю є тандем "METASITU", а воркшопи проведуть запрошені урбаністи, архітектори, музиканти, садівники, соціологи, фотографи із 7 країн світу (Італія, Іспанія, Польща, Угорщина, ін.).

На участь у фестивалі зареєструвалось понад 150 осіб віуом від 6 до 54 років (понад чверть учасників віком 40+). Це представники різних міст України (Харків, Київ, Одеса, Калуш, Кути, Львів, Коломия, Жовті Води, ін.) та з-за кордону, зокрема зі США, Туреччини, Росії, Китаю.

"Сеанс Міського Сканування" спільно з партнерами організовує платформа "Тепле Місто" за підтримки проекту DREAMactions (створений CANactions та WNISEF для сприяння реалізації практичних міських проектів в Україні), Фонду ім. Г. Бьолля та громадського ресторану Urban Space 100.

Нагадаємо, КУРС писав, що міждисциплінарний урбан-фест захопить у Франківську 11 локацій. Це вирішили під час дослідницького візиту до міста кураторів і координаторів фесту – понад 20 експертів із 7 країн.

1

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: