fbpx

Пікетувальники залишилися в ОДА, поки Гончарук в Києві "знайде" 20 мільйонів на дорогу Яблунів – Делятин. ФОТО

Суспільство 17:09, 10.09, 2018

Під час зустрічі з головою Івано-Франківської ОДА Олегом Гончаруком та його заступницею Марією Савкою пікетувальники з Делятина підвезли під "білий дім" шини і продукти.

Нагадаємо, сьогодні мешканці Надвірнянського району приїхали до обласної адміністрації. З ними зустрілися голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук та його заступниця Марія Савка. Пікетувальники з Делятина вимагали завершення ремонту дороги Яблунів – Делятин. Вони попередили: якщо до 16 години Гончарук не знайде коштів на ремонт, влаштують "майдан".

Поки в кабінеті голови ОДА тривала гаряча дискусія, до будівлі ОДА підвезли шини і продукти. Продукти занесли на кухню в їдальню. Жінки сказали, що йдуть робити канапки. 

1

"Нині або є вирішення проблеми, або з цего кабінету вийде вже не голова ОДА", – проголосив член ініціативної групи капелан Микола Мединський. "Не розумієтеся, то йдіть пасти вівці",  звернувся він до Олега Гончарука. 
 

До пікетувальників долучилися представники Національного корпусу. 

Тим часом частина пікетувальників з юристами фірми, яка ремонтує дорогу, та юристами ОДА перейшли в управління капітального будівництва. Врешті представники ОДА повідомили, що будуть внесені зміни в розпорядження Гончарука про ремонт доріг і на зазначену дорогу виділять 20 млн грн. У розпорядженні, яким затверджений перелік доріг, що будуть відремонтовані, йдеться про 60 млн грн.

2

В ОДА вирішили, що до переліку додадуть дорогу Яблунів – Делятин і змінять суму на 80 млн. Пояснили, що ці 20 млн вже є – а цим розпорядженням міняють їх цільове призначення і "кидають" на завершення ремонту дороги з Делятина до Яблунова.

"Ми зробили перший крок, який дасть можливість відкрити шлях до фінансування", – каже Олег Гончарук.

За його словами, розпорядження має погодити Укравтодор, тоді "підуть кошти".

"Завтра особисто повезу документи і спробую вирішити це питання", – додав голова ОДА.

"Коли прийдуть гроші, я не знаю. Вони можуть прийти завтра, можуть післязавтра. Один примірник я реєструю і відправляю поштою, інший беру і завтра особисто везу голові Укравтодору", – пояснив Гончарук.

Пікетувальників не задовольнило таке рішення. Люди попередили: якщо підрядник продовжить ремонт дороги, то голову ОДА випустять з облоги. Якщо ж ні, то продовжать акцію протесту в адмінбудівлі.

3

"Поліція, я офіційно роблю заяву про перешкоджання діяльності", – звернувся Гончарук до двох поліцейських, що були постійно присутні під час усіх переговорів.

Ще кількадесят поліцейських купчаться на другому поверсі. 

Після телефонних переговорів з нардепом Олександром Шевченком, що має стосунок до фірми ПБС, Микола Мединський повідомив вердикт пікетувальників: поки Олег Гончарук їде у відрядження по гроші до Києва, делятинці залишаються в ОДА.

"Як тільки повідомлять нам, що гроші виділені, ми знялися і поїхали собі", – каже Мединський.

"Ми робимо таке напоумлення тут не лише нашої адміністрації, але і Києва", – додав капелан з приводу того, що пікетувальники вирішили залишитися на ніч в адмінбудівлі.

Після розмови з народним депутатом Олександром Шевченком люди вирішили залишатися в ОДА до завтрашнього вечора. 

"Пан Олександр Шевченко говорить, що пан Олег Гончарук представляє чинну владу, якій не довіряє пан Олександр і ми не довіряємо. Якщо дійсно складеться так, що пан Олег завтра "виб'є" у Києві кошти, то сенс є. Якщо вони будуть погоджувати місяць чи два, то ми можемо чекати", – сказав Мединський.

"Олег Романович їде, а ми будемо тут цілу добу молитися за добру дорогу і добрий розум наших керівників у Києві", – підсумував Микола Мединський.

КУРС писав, що минулого тижня член ініціативної групи протестувальників капелан Микола Мединський розповів КУРСу, що ситуація з ремонтом дороги з Делятина до Яблунова набрала незрозумілого перебігу. На цей час частина дороги зроблена – а на ремонт решти забракло коштів. За його словами, підрядник, а це фірма ПБС, готовий продовжувати роботи в борг – якщо отримає від ОДА запевнення у кінцевому розрахунку. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: