fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Після розголосу в соцмережах і медіа у франківському пологовому значно покращало харчування жінок. ФОТО

Після розголосу в соцмережах і медіа у франківському пологовому значно покращало харчування жінок. ФОТО

Здоров'я 08:06, 07.05, 2018

Після публікацій скандальних фото з двома скибками хліба та чаєм, які жінки у франківському перинатальному центрі отримують на сніданок, меню в закладі різко змінилося на краще.

Франківчанки отримали перемогу: жалюгідне харчування у міському перинатальному центрі раптово покращало після розголосу в мережах і ЗМІ. 

"Можуть, якщо хочуть зберегти посади??!! І яйця, і салати, і гречневі супи… Масло з'явилося в необмеженому доступі!!! Пимтання: а де до цього часу були ці продукти?" – написала Діана Жученко, опублікувавши нові фото з пологового. 

Саме ця жінка минулого тижня оприлюднила фото зі скибками хліба без масла і горнятком чаю, що їх давали жінками відділу виношування вагітності на сніданок. Фото викликали скандал: міському голові Руслану Марцінківу, керівництву управління охорони здоров`я і перинатального центру довелося пояснювати громаді, чому таке ганебне харчування породіль у Франківську. Головний медик міста Марія Бойко пообіцяла, що вже з 7 травня у раціоні пацієнток міського перинатального центру будуть молочні продукти та масло. Як бачимо, це сталося навіть швидше. 

Вже третій день поспіль жінки в Центрі вперше отримують на сніданок масло до хліба, а на обід –котлету чи тефтелю і яйця. Раніше м'ясо бувало не частіше одного разу на тиждень: не більше 100 грамів курятини на особу, а яєць не бачили вже півроку.  

Як розповідає Діана Жученко, навіть працівники з кухні Центру й медсестри приходили дякувати за розголос і зміни, яких вдалося добитися. Вперше з принаймні жовтня минулого року (за словами жінок, які лежать на збереженні) харчування можна вважати нормальним. 

Щоб зміни на краще стали постійними й стійкими, Діана закликає не зупиняти зусиль і вимагати від адміністрації Центру і міських чиновників належних умов для франківських породіль: "Бо поступаючи вночі, жінки не мають навіть де придбати води! Хоча і питтєва вода, як і знеболювальні, апріорі повинні бути в пологовому будинку… А ціль: пологовий для жінок, а не для лікарів або влади".

Нагадаємо, що з субвенції, яку міський перинатальний центр отримує з держбюджету, та з коштів міського бюджету на харчування породіллі передбачено 19,25 грн на день. Цього має вистачати на 4 прийоми їжі. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: