fbpx

У Франківському пологовому жінкам даватимуть молоко

Суспільство 10:43, 04.05, 2018

З 7 травня у раціоні пацієнток міського перинатального центру будуть молочні продукти та масло.

Про це повідомила начальник відділу охорони здоров'я Марія Бойко, відреагувавши на публікації про жалюгідний стан харчування в міському перинатальному центрі. 
 
Як писав КУРС, досі у пологовому будинку породіллі отримували на сніданок лише чай та хліб, а з м'яса – лише 50-100 г курятини раз на тиждень.
 
"Харчування в міському перинатальному центрі вимагає кращого. Працюємо над цим. Щойно завершився тендер на постачання молочних продуктів. І вже з 7 травня постачатимуть масло та молочні продукти", – запевнила начальник Марія Бойко.
Серед основних причин ситуації, що склалася, начальник відділу охорони здоров'я називає довготривалі тендерні процедури та мізерне фінансування з держбюджету,  інформує прес-служба виконавчого комітету.
"На жаль, на 2018 рік для МКПЦ на харчування з державного бюджету (медична субвенція) передбачено 1 050 000,00 грн. Це в середньому 14-15 грн на добу. Насправді це мізер. Для того, щоб хоч якось вплинути на ситуацію з харчуванням, з міського бюджету додатково виділено вже 150 000,00 грн за січень-квітень 2018 року. За рахунок цього вартість харчування на день зросла до 19,25 грн на день на одну особу при 4-разовому харчуванні. На жаль, процес ускладнюється ще й тим, що харчові продукти закладами охорони здоров'я закуповуються за тендерною процедурою, що іноді розтягується в часі на місяці. Так, щойно пройшов тендер на молочні продукти  і з 07.05.2018 року буде постачатися масло та інші молочні продукти",  зауважила Марія Бойко.

 

Нагадаємо, в коментарі КУРСу директор КП "Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр" Сергій Стефанко пояснив, що за ці кошти вдасться додати до меню масло. На сніданок жінки отримуватимуть до хліба 10 г масла.

А поки що сніданок на увесь відділ виношування вагітності у перинатальному центрі виглядає так – по дві скибки хліба і горнятко чаю на жінку: 

1

Фото Діани Жученко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: