fbpx

У Франківську Порошенко відкрив новий корпус Прикарпатського центру репродукції людини

Здоров'я 15:44, 31.05, 2018

Сьогодні до Івано-Франківська з офіційним візитом прибув Глава держави.

У новому корпусі державного закладу "Прикарпатський центр репродукції людини" відкрили новітні операційні і два поверхи відділення допоміжних репродуктивних технологій з обладнанням європейського зразка.

1

Аналогів державної лікарні такого типу в Україні немає.

Виступаючи на відкритті, Президент Петро Порошенко озвучив хід медичної реформи і жартома розповів родинну історію: коли його син був малий, то просив у Миколая, щоби українців було більше. Батько також почув прохання.

"Ви дуже близькі до Бога, бо даруєте життя", – подякував Петро Порошенко медикам.

На відкритті нового корпусу Президент подарував для клініки сертифікат на придбання апарату для лапороскопічних досліджень і хірургічних втручань. 

2

Прикарпатський центр репродукції людини МОЗ України – одна з найстаріших репродуктивних клінік в Україні. Створений у 1993 році як філіал Українського державного центру діагностики і реабілітації репродуктивної функції людини.

Це унікальний спеціалізований лікувально-профілактичний заклад для діагностики і лікування всіх видів безпліддя. 

3

Під час створення він був єдиним в Західній Україні спеціалізованим медичним закладом, і сьогодні в нашій державі він за рівнем і повнотою надання допомоги безплідним парам вважається одним із лідерів.

До цього Петро Порошенко відвідав свято останнього дзвоника у Ямницькому ліцеї і взяв участь у церемонії запуску третьої технологічної лінії виробництва цементу на ПрАТ "Івано-Франківськцемент".

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: