fbpx

Проект забудови території "Промприладу" успішно пройшов громадські слухання

Суспільство 14:59, 12.09, 2016

Участь у громадських слуханнях щодо детального плану забудови території "Промприладу" взяли близько сотні франківців – депутати, представники ОСББ, архітектори, небайдужі мешканці.

Архітектурну концепцію цього кварталу розробило відоме архітектурне бюро архітектора Віктора Зотова Zotov&Co. Забудовувати територію буде компанія "Спілка забудівників", яка уклала відповідну угоду з акціонерним товариством "Промприлад" 2 роки тому. 

Промприлад

Проект забудови від "Спілки забудівників" представляв менеджер компанії Тарас Лутчин. Він зазначив, що дизайново квартал розробляли як єдиний масив, відштовхуючись від сформованої північної зони – вулиці Січових Стрільців.

Розробники врахували потребу розвантажити від транспорту центр міста. Відтак, у першій черзі здадуть паркінг і торгово-виробничий комплекс, що поєднає офіси, торгові точки, малі виробництва.

Паркінг буде на 300 місць, передбачена соціальна складова. 

"Готові віддати до 100 місць міській владі для розподілу між пільговими категоріями, малозабезпеченими, ветеранами АТО", – сказав Тарас Лутчин.

Промприлад

Планують розробити правила паркування за євростандартами  до години часу надаватиметься безплатно.

Читайте також: Кейс "Промприлад": над перевтіленням промзони у Франківську працюють чотири команди. 

Друга черга  це житловий квартал "Центральний", який спроектували за новим для Франківська принципом, зокрема вивели з дворів весь транспорт. Його перенесли в підземний паркінг так, щоби всередині житлового кварталу машини взагалі не їздили.

Промприлад

Нагорі в дворах – зелені зони, дитмайданчики, громадський простір. Також передбачено 300 місць в підземному паркінгу, плюс 150 гостьових парковок для тих, хто приїде в гості. Після цього відбудеться ревіталізація приміщень самого заводу "Промприлад". Житлова зона передбачає будинки на 1-4-5-7 поверхів.

"Ми не женемо свічки ",  каже Тарас Лутчин. 

Архітектура внутрішніх приміщень  це модний сьогодні стиль лофт.

"При закладанні житла мали мету створити мікроклімат не тільки проживання, а соціальний і громадський замкнений цикл послуг. Розходиться на тому, щоби спроектувати і створити завершений стилістично і функціонально квартал ",  каже менеджер.

В другій черзі також передбачена актова зала на 500 місць. Буде й дитячий садок  центр дошкільного розвитку: інвестор купив ізраїльську навчальну програму, яка передбачає новітні розвивальні складові. У дитсадку буде до 100 місць з наступним розширенням. Частину місць також передбачили для пільговиків.

"Років через 3-4 ми зможемо показати житловий квартал з масою громадських приміщень, комплексом послуг та громадською інфраструктурою ",  запевнив Тарас Лутчин. 

Проект ревіталізації приміщень заводу "Промприлад" представляв Олександр Шевченко, представник "Теплого міста".

"Якщо Франківськ планує розвиватися і виходити на міжнародний рівень, то йому бракує інфраструктури. Такої, яка би сприяла молоді. Весь проект розрахований на час від 3 до 7 років",  каже Олександр.

За проектом, у приміщеннях "Промприладу" передбачений інноваційний центр, це 2 га території з приміщеннями. Центр включає три складові  освіту, мистецтво, нові види економіки. Обговорюється питання з власниками "Промприладу" про перенесення заводу з центру міста. До кінця 2016 року міська ініціатива "Тепле місто" проведе дослідження і виробить модель перенесення заводу. Є домовленість з власником, що таке може відбутися на початку 2017. Власнику запропонують схему і бюджет, місце, куди перейде завод, узгодять, зважаючи на спільну думку.

промприлад

Учасники громадських слухань схвалили детальний план території (ДПТ), підсумував модератор Олег Баран, заступник департаменту архітектури. 

промприлад

Питань до представників компанії були всього три  від депутатів міськради Віталія Мерінова і Андріана Волгіна, та помічника Волгіна. Загалом, Волгін зазначив, що підтримує проект і буде підтримувати на сесії.

В питаннях йшлося про соціальну складову в житлі для учасників АТО. Тарас Лутчин пояснив, що "Спілка забудівників" вже до кінця вересня підпише з міською Спілкою учасників АТО угоду, яка буде конкретно визначати кількість квартир для них.

"Першим питанням у нас ідуть вдови і сироти, а другим точно  атовці ",  підсумував Тарас Лутчин.

Як повідомляв КУРС, 11 липня цього року Івано-Франківська міська рада дала дозвіл на розроблення детального плану території кварталу в межах вулиць Андрія Мельника – Академіка Сахарова – Євгена Коновальця – Січових Стрільців у Івано-Франківську. 21 липня містобудівна рада висловила низку зауважень до проекту і запропонувала внести до нього зміни до винесення на громадське обговорення. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: