fbpx

Прокуратура пом’якшила обвинувачення проти хабарника з Підлужжя

Суспільство 12:29, 11.07, 2017

Обвинувальний акт у кримінальному проваджені щодо голови Підлузької сільської ради Тисменицького району Володимира Бурачка військова прокуратура скерувала до Івано-Франківського міського суду

Про це у Фейсбуці повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк.

"Без затягування і зволікання. Не минуло й місяця, як справа по нещодавньому фігуранту корупційної справи вже в суді. Йдеться про голову Підлузької сільради Тисменицького району Івано-Франківської області, якого викрили на солідному хабарі. За 1,5 тис. дол. США "винагороди" чиновник обіцяв посприяти у виділенні учаснику АТО на території сільської ради земельної ділянки та підписанні відповідних розпорядчих документів. Затримали голову на гарячому, під час одержання другої частини грошей – 1 тис. дол. США у його ж автомобілі. В обідній час 2 червня в одному з найбільших міст Галичини – Івано-Франківську",  написав Сенюк.

Він зазначив, що 41-річному Володимиру Бурачку загрожує до 5 років позбавлення волі за ч. 2 ст. 369-2 КК України  зловживання впливом.

Як писав КУРС, війта Підлужжя затримали працівники управління захисту економіки Національної поліції спільно з військовою прокуратурою Західного регіону 2 червня. Тоді кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 368 – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Шевченківський райсуд міста Львова обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Сам затриманий вини не визнає – каже, що взяв подяку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: