fbpx

Прикарпатські медики прогнозують спалах грипу на кінець січня. ВІДЕО

Здоров'я 18:11, 05.01, 2018

Захворів – сиди вдома. Це перше правило для кожного, хто відчуває, що хворий на грип чи застуду. Медики кажуть, що зараз на Прикарпатті хворих на ГРВІ небагато, проте прогнозують підвищення сезонних захворювань на кінець січня – початок лютого.

"На Прикарпатті в жодному районі не зареєстровано перевищення епідемічного рівня,  розповідає заступник директора Івано-Франківського ОЛЦ МОЗ України Наталія Ковбасюк.  Більше захворілих реєструються в Івано-Франківську, Рогатинському та Калуському районах. Зареєстровано наразі 55 154 особи, хворі на гострі респіраторні вірусні інфекції. 60% з них  діти", – йдеться в сюжеті ТРК "Карпати".    

Нещодавно Міністерство охорони здоров'я опублікувало перелік препаратів, які не рекомендовано використовувати для лікування грипу.

Заступник головного лікаря міської поліклініки №1 Валентина Лапковська каже, що найбільш ефективним засобом убезпечення від грипу є вакцинування. Протипоказань майже немає. Винятком є лише алергічна реакція на один з компонентів вакцини. Також від щеплення краще утриматися, якщо ви вже захворіли. 

За словами лікаря-імунолога Галини Бенько, цьогоріч поліклініки отримали вакцину швидше, у жовтні, завдяки чому вдалося вже вакцинувати більшу кількість людей. За щепленнями звертаються і вагітні, і мами для своїх маленьких дітей.

Однак вакцину не завжди можна знайти в аптеках, оскільки вона ще недостатньо популярна. Фахівці рекомендують попередньо її замовити. Вартість  від 150 гривень. Вакцинуватися можна безкоштовно у кабінеті щеплень. Для цього потрібно спершу звернутися до свого дільничного чи сімейного лікаря і пройти огляд, щоб визначити, чи немає протипоказань. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: