fbpx

Прикарпатського голову обласної НСХУ Миколу Якимечка виключили зі Спілки художників

Суспільство 21:01, 03.12, 2018

На засіданні Ради Голів Національної спілки художників України в Києві голову Івано-Франківської обласної організації НСХУ Миколу Якимечка виключили зі спілки.

Про це повідомили на сторінці Львівської обласної організації Національної спілки художників України. 

“На вид він нібито достойний, але зневажливе відношення до норм і людей громадської організації Івано-Франківської НСХУ призвело до його виключення з неї. І це не пересічний її член, а Голова – Якимечко Микола“,  пишуть колеги прикарпатських художників.

На засіданні Ради Голів НСХУ в Києві, яке відбулося 29 листопада, Миколу Якимечка виключили зі Спілки за багаторазове порушення Статуту ІФ НСХУ  голосуванням двох третіх з присутніх 31 особи.

“І треба було так насолити з тим статутом і людьми, щоб так ганебно його виключали зі Спілки. Не допомогли жодні заклики до совісті цієї особи щодо добровільного складання повноважень”,  додають львів’яни.

Цьому передувала неоднозначна подія: у Франківську 11 прикарпатських художників, яких намагалися виключити зі Спілки, відкрили виставку

КУРС писав, що голова прикарпатської Спілки художників Микола Якимечко перешкоджає чесним виборам в організації. “Лева кусають гниди”, – публічно висловився голова обласної організації НСХУ про конфлікт із колегами з цього приводу.

Читайте також: “Потурати безчинствам Якимечка чи врятувати Спілку?”: у Франківську ініціативна група митців намагається навести лад в осередку НСХУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: