fbpx

Прикарпатського війта, якого спіймали на хабарі у 100 тисяч, судитимуть за м’якшою статтею

Суспільство 11:45, 22.03, 2018

Слідчі змінили кваліфікацію кримінального правопорушення у справі сільського голови Верхньої Липиці Володимира Галушки. Війта спіймали на хабарі в 100 000 гривень, але тепер інкримінують не хабар в особливо великому розмірі, а шахрайство.

Максимальне покарання, яке зараз загрожує війту, – позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв КУРС, 14 березня військова прокуратура у робочому кабінеті затримала сільського голову Верхньої Липиці Рогатинського району, який вимагав та отримав 100 тисяч гривень неправомірної вигоди. За ці гроші він обіцяв чоловіку в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 14 га.

Про це говорить ухвала Івано-Франківського міського суду від 16 березня.

У матеріалах справи йдеться, що сільський голова з начальником відділу агропромислового розвитку Рогатинської РДА за попередньою змовою вирішили заволодіти чужим майном шляхом обману.

Слідство встановило, що 6 лютого начальник відділу агропромислового розвитку отримав від чоловіка 4 автомобільні диски та шини вартістю 11 200 грн. Вранці 14 березня у приміщенні Рогатинської РДА він отримав ще талони на 100 літрів бензину на АЗС "ОККО". Того ж дня у кабінеті сільського голови села Верхня Липиця отримали 100 000 грн за підписання договору оренди земельної ділянки розміром 14 га, яка розташована в урочищі Кобила с. Городисько Верхньолипицької сільської ради.

14 березня сільського голову було затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України. За такий злочин йому загрожувало від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

15 березня кваліфікацію кримінального правопорушення змінили на ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

Підставою для зміни кваліфікації стало те, що сільський голова не мав законних повноважень для підписання договору оренди земельної ділянки розміром 14 га в урочищі Кобила.

Читайте також: Топ-хабарники 2017 року: найгучніші корупційні скандали Прикарпаття

Прокурор у суді просив застосувати до сільського голови Володимира Галушка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. А розмір застави встановити в межах норми, визначеної ч. 5 ст. 182 КПК України.

Захисники підозрюваного просили суд застосувати до їхнього підзахисного запобіжний захід у вигляді застави в мінімальному розмірі.

Слідчий суддя Пастернак задовольнив клопотання слідчого Нацполіції та встановив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк шістдесят днів до 15 травня 2018 року включно з можливістю внесення застави в розмірі 17 620 гривень.

Для начальника відділу агропромислового розвитку  Рогатинської РДА обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 15 травня. Йому заборонено з 22 по 6 год. залишати житло без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: