fbpx

Прикарпатських підприємців закликають легалізувати зарплати найманих працівників

Економіка 12:29, 26.07, 2016

На Прикарпатті податкова, Пенсійний фонд та Управління держпраці швидко обмінюватимуться інформацією щодо легалізації зарплат на підприємствах області.

В Івано-Франківській торгово-промисловій палаті відбулося підписання Угоди про співпрацю між Управлінням держпраці в Івано-Франківській області, Головним управлінням державної фіскальної служби в Івано-Франківській області та Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Метою Угоди стало посилення взаємодії та співпраці під час здійснення заходів державного нагляду за суб’єктами господарювання, усвідомлюючи важливість спільних дій щодо запобігання нелегальної зайнятості та виплати доходів без сплати належних сум податків, зборів до Державного бюджету, внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, та прагнучи посилити ефективність державного нагляду за додержанням роботодавцями законодавства у сферах нарахування заробітної плати застрахованих осіб та нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За словами керівника фіскальної служби області Ірини Столярик, на Івано-Франківщині триває боротьба за детінізацію зарплат. Очікувалося, що із зменшенням єдиного соціального внеску бізнес почне легально виплачувати зарплати працівникам. Прогрес є, але незначний. Ситуація на Франківщині мало відрізняється від ситуації, що склалася по Україні. Загалом, близько 50% усіх працюючих громадян зайняті неофіційно.

Начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло зазначив, що завдяки Угоді установи зможуть більш оперативно обмінюватися інформацією щодо легалізації зарплат на підприємствах області.

Чиновники наголошують, що на офіційному працевлаштуванні повині наполягати і самі працівники, адже таким чином вони дбають про своє майбутнє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: