fbpx

Прикарпатців кличуть перетворити бібліотеку в Надвірній у сучасний громадський простір

Суспільство 13:35, 05.04, 2019

Всеукраїнський волонтерський проект "Будуємо Україну разом" (БУР) шукає волонтерів, аби разом перетворювати Україну у сучасну країну.

Влітку 2019 року БУРтабір відбуватиметься у Надвірній. Команда волонтерів та молодих місцевих координаторів перетворюватиме бібліотеку в сучасний громадський простір,  ресурсний центр для активного залучення молоді.

Волонтери працюватимуть у ще 14 населених пунктах. При реєстрації можна обрати табір чи табори, до яких хочеш долучитися.

Участь у проекті – це можливість подорожувати, досліджувати Україну та допомагати людям, які цього потребують.

БУР залучає молодь з усієї України та інших країн з 2014 року, коли  стало очевидно, що людям зі Сходу з початком військових дій буде важко впоратись зі своїми проблемами самотужки. 80 волонтерів впродовж 2 місяців відремонтували 25 квартир у Краматорську.

1

Зважаючи на те, що у кожному місті України є люди, які потребують допомоги, організатори проекту вирішили працювати в усіх регіонах України.

За 4 роки залучили 2072 волонтерів та волонтерок з 18 областей України, збудували 46 громадських просторів, намалювали 46 муралів у різних містах України та допомогли 180 сім'ям, що опинились в скрутній ситуації.

Зокрема, 2018 року волонтери БУРу протягом двох тижнів працювали у селі Бережниця Верховинського району. Вони допомагали місцевій активістці Віталіні перетворити стару хату в реабілітаційний центр для бійців-учасників російсько-української війни.

Волонтером може стати тільки особа, яка досягнула 16 років (за наявності письмового дозволу батьків). Повнолітні та місцеві волонтери такого дозволу не потребують.

Аби стати волонтером, необхідно заповнити цю анкету.

Більше інформації ТУТ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: