fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Родичі жертв "стоматолога-різника" наполягають на довічному ув’язненні вбивці

Родичі жертв "стоматолога-різника" наполягають на довічному ув’язненні вбивці

16:00, 12.08, 2015

В Івано-Франківському міському суді продовжуються слухання у справі Ігоря Вуйціва, підозрюваного у жорстокому вбивстві двох людей, та його співучасниці Юлії Бойко. Сьогодні суд допитав свідків – родичів потерпілих.

Першою допитали матір вбитого Ігоря Струтинського – пенсіонерку Галину Олексіївну. Вона розповіла, як внаслідок дій Вуйціва загинув її син.

6 вересня минулого року жінка збиралась їхати до Києва на лікування пухлини головного мозку. Син за неї дуже переживав. Йому дзвонили того вечора кілька разів. За словами матері, він відмовлявся виходити, бо наступного дня – на роботу. Наступного ранку пішов з дому, сказавши, щоби мати зварила вечерю. Але не прийшов до 12 години ночі, на дзвінки не відповідав. За її словами, коли син затримувався, то постійно дзвонив.

Наступного дня мати обдзвонила лікарні, морги і пішла в міліцію. Її попросили почекати ще два дні. Тоді вона звернулась до колишньої дівчини О., в якої попросила телефон друга-стоматолога – Ігоря Вуйціва. Син часто згадував про нього. Галина Олексіївна з ним зв’язалася. Вуйців розповів, що Ігор Струтинський пішов від нього о 12 ночі, взяв таксі, позичивши 50 гривень, і говорив, що хоче повіситися. Мати не повірила і обурилася  вона знала, що в її сина були великі плани на майбутнє і про таке він навіть не міг думати. Крім того, послугами таксі син зазвичай не користувався. 

У вбивство на підставі ревнощів мати повірити не може, бо син був сором'язливий. Мав мету – це виїхати за кордон, щоб заробити грошей та розрахуватись із боргами. "Він був дуже наївний і всім довіряв", – каже мати.

Після цього сина шукали два місяці. Хоча були повідомлення від друзів жертви та від хресної, що його бачили в Івано-Франківську через кілька днів після зникнення. В цьому випадку не виключають, що ті плутались у датах та могли просто обізнатись.

"Мене викликали в морг. Я побачила дві купи м’яса і ноги стирчали", – розповіла Галина Олексіївна зі сльозами на очах. На нозі було татуювання, яке мама впізнала.

Їй розповіли у морзі, що сина розчленували професійно.

Про решту обставин смерті сина дізналася від слідчого.

Галина Струтинська наполягає на довічному ув’язненні Ігоря Вуйціва та вимагає сплати 800 тисяч гривень моральної шкоди і витрат на похорон сина. Для Юлії Бойко погоджується на покарання згідно зі статтею обвинувачення. Каже, що про цю дівчину від сина вона раніше ніколи не чула.

Мама вбитого Антона Кучерака Лариса Марківна розповіла, що 5 жовтня вона зателефонувала до невістки, яка їй повідомила, що Антон не прийшов ночувати. Він про такі речі завжди попереджав заздалегідь. Через кілька днів написали заяву в міліцію.

Мама заходила до друга Гени, який проживає на другому поверсі тієї ж будівлі, де знаходиться кабінет Вуйціва. Там також часто збирались друзі і випивали. Гена та ще один чоловік розповіли про одне із застіль, що Антон тоді вийшов з квартири перший, бо поспішав додому, щоб віддати зарплату дружині. Те ж сказав і Вуйців.  

Через деякий час мама пішла до Ігоря Вуйціва в кабінет. Там були Ігор і Юля. Вони почали розмову про Антона. Ігор поводився спокійно, а Юля нервувала. Оглянувши кабінет, мама не знайшла нічого підозрілого і поїхала додому. Згодом їй зателефонував знайомий Вуйціва і сказав, щоб "шукали біля Ігоря і Юлі, бо коло них вже пропав один чоловік".

Після цього Антона шукали і в лікарнях, і у морзі, і давали оголошення по телебаченню. Про Ігоря мама раніше ніколи не чула. Вона сумнівається, що Антон міг викликати ревнощі, які би спонукали до розправи.

Одного разу, продовжувала розповідь мама Антона, їй передзвонила знайома і повідомила, що два трупи знайшли на вулиці Вовчинецькій. Тіла четвертовані і їх не опізнати. Жінки пішли в морг і мати впізнала четвертоване тіло за профілем і по пальцях, які в її сина були ще в дитинстві вражені струмом. 

Лариса Кучерак наполягає на довічному ув’язненні Ігоря Вуйціва та стягненні понад 700 тисяч моральної та матеріальної шкоди, а для Юлії Бойко – максимальну міру покарання. Пропрацювавши деякий час медсестрою, жінка стверджує, що однієї пари рук недостатньо для розчленування тіла та вилучення органів. Одна людина цього зробити не могла би.

На наступному засіданні суд продовжить допит свідків.

Наразі суд продовжив запобіжну міру для обвинувачених: для Ігоря Вуйціва – тримання під вартою, а для Юлії Бойко – домашній арешт.

Нагадаємо, франківець Ігор Вуйців, якого судять за жорстоке подвійне вбивство із розчленуванням тіл убитих, звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 ККУ. "Стоматолог-різник", як прозвали чоловіка у Франківську, був затриманий у листопаді минулого року і знаходиться в СІЗО.

Співмешканку "стоматолога-різника" звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 396 і ч. 1 ст. 310. Вона знаходиться під домашнім арештом.

Досудове слідство встановило, що 7 вересня 2014 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підозрюваний позбавив життя свою першу жертву. Розчленоване тіло злочинець сховав у дворі на вулиці Вовчинецькій. 

Наступне вбивство підозрюваний вчинив 4 жовтня 2014 року, теж у стані алкогольного сп’яніння. З тілом жертви вчинив так само – розчленував і сховав у дворі.

Його подруга Юлія Бойко допомагала сховати сліди злочину. Про це вона свідчила на попередньому засіданні.

Читати також:  "Стоматолог-різник" бив свою співмешканку та змушував мовчати про вбивство

"Стоматолог-різник" намагався розправитись із колишнім хлопцем своєї коханої, але тому вдалося втекти

Юлія Бойко розповіла у суді, як допомагала "стоматологу-різнику" приховати сліди вбивства Ігоря Струтинського

Юлія Бойко зізналася, що вбивство Антона Кучерака "стоматологом-різником" можна було попередити, але вона цього не зробила

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: