fbpx

Село Ямниця під Франківськом претендує на центр об'єднаної громади

Суспільство 15:34, 04.06, 2015

Презентація перспективного плану об'єднання територіальних громад на Франківщині, яку влаштували на президії обласної ради, викликала незадоволення у голів сіл і районів. Депутат обласної ради Микола Зелінський запропонував підміське село Ямницю як центр нової об'єднаної громади.

Депутат обласної ради Микола Зелінський виступив на президії Івано-Франківської обласної ради із зауваженням до перспективного плану об'єднання громад. За цим планом у Тисменицькому районі залишаться Тисменицька і Лисецька громади, а села довкола Івано-Франківська, які входять в Тисменицький район, стануть частиною Івано-Франківської об’єднаної громади. Підміська Ямниця увійде до Франківська.

Микола Зелінський заявив, що Ямниця має усі підстави, щоби претендувати на центр громади.

Заступник голови ОДА Руслан Панасюк підтвердив, що фінансові показники Ямниці дозволяють їй стати центром ОТГ, але є зауваження до питання доступності адміністративних та інших послуг для мешканців сіл, які об'єднаються в такий спосіб.

Разом із тим Панасюк підкреслив, що об'єднання – це воля самої громади.

Новий проект з детальним описом по селах оприлюднили на сайті ОДА. 

Робоча група Офісу реформ на Прикарпатті розробила варіант перспективного плану формування територіальних громад, який передбачає 40 адміністративних одиниць замість 70, які були запропоновані у попередньому варіанті плану.

Як повідомляв КУРС, консультації в Мінрегіоні щодо об’єднання громад Івано-Франківщини відбулися кулуарно. Асоціація селищних та сільських рад області заявила, що дії Івано-Франківської ОДА та Офісу реформ ставлять під загрозу проведення децентралізації в області, порушують принцип добровільності об’єднання та створюють протестні настрої в самих громадах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: