fbpx

Скандальну суддю Печерського райсуду калушанку Оксану Царевич усунули з посади. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 21:15, 09.09, 2015

Вища кваліфікаційна комісія суддів України прийняла рішення про відсторонення судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич на підставі подання Генеральної прокуратури України.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, під час засідання комісія тричі виходила радитися за закритми дверима.

На засіданні комісії громадськість представляли активісти ВГО "Перемога", які співпрацюють з журналістами у сфері антикорупційних розслідувань у судовій системі України. За їхніми словами, склалося враження, що на комісію чинили тиск. Але у підсумку, незважаючи на протидію, комісія прийняла рішення усунути одіозну суддю Оксану Царевич із займаної посади. 

1

Уродженка прикарпатського міста Калуш, суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич була відмінницею у школі, брала участь у численних олімпіадах, успішно навчалася в університеті у Франківську. Втім, саме вона – фахівець із європейського права – кидала за ґрати учасників Євромайдану.

У червні цього року суддя Царевич, котру на три місяці відсторонили від роботи за переслідування учасників пробігу до Межигір'я та протестувальників на Майдані, знову була поновлена на роботі і взялась вершити правосуддя. Як з'ясувалося, тоді Вища квалафікаційна комісія суддів відклала рішення стосовно судді Царевич. 

Нещодавно Оксана Царевич винесла рішення, за яким було розблоковано рахунки сепаратистів. СБУ підозрювала топ-менеджмент "Укрсоцбанку" в допомозі "Новоросії". У банку було відкрито рахунок, де, на думку спецслужби, лежали 5 млн гривень для бойовиків Донбасу. Незважаючи на протести слідчих, Печерський суд Києва зняв арешт з цих грошей

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: