fbpx

Соловей пояснив, чому не голосував за закон, що зобов'язує держслужбовців володіти українською

Політика 12:41, 22.05, 2015

Народний депутат з Прикарпаття Юрій Соловей у момент голосування був на засіданні уряду, але обіцяє підтримати обов'язковість української мови для держслужбовців наступного разу.

Про це Юрій Соловей написав на своїй сторінці у Фейсбуці. Нардеп каже, що не міг проголосувати за "мовний" законопроект, бо переймався у той час питанням доріг на засіданні Уряду. 

"Хочу роз'яcнити свою позицію по обов’язковості української мови для держслужбовців.
Ви всі знаєте, що у Раді не вистачило голосів за закон про внесення змін до Закону "Про державну службу" (щодо обов'язкового володіння українською мовою посадовими та службовими особами органів державної влади, № 1201). За законопроект проголосували лише 152 народних депутати із 339 зареєстрованих у сесійній залі. Чому під законом немає мого голосу? Під час засідання Ради відбувалось засідання Уряду, де розглядалось питання по ремонту доріг Прикарпаття, в тому числі по моєму виборчому округу №89. Довго пояснювати про дороги немає сенсу – всі ви знаєте, що це проблема №1, і тому я був на засіданні Уряду.
Система Рада в цей час визначила мій голос як "утримався", тому що весь день до того я був у парламенті та голосував, хоча у цьому голосуванні участі не взяв.
Моя позиція по мовному питанню відома: українська мова повинна бути єдиною державною та загальнообов’язковою, зокрема – у секторі державного управління. 
Коли відповідне питання буде поставлене на голосування (чи у вигляді окремого закону, чи правок до інсуючого  не важливо), я його підтримаю".

Як повідомляв КУРС, більшість прикарпатських нардепів не підтримали закон, який зобов'язує держслужбовців володіти державною мовою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: