fbpx

"За союз чоловіка і жінки": сотні франківців вийшли на марш за сімейні цінності. ФОТО

Суспільство 15:29, 13.05, 2018

Близько трьох сотень людей з плакатами "Ми за сім'ю як союз чоловіка та жінки", "Життя – це дорогоцінний дар" пройшлися центральними вулицями Івано-Франківська.

Традиційно марш "За життя та сімейні цінності" приурочений до Дня матері. Його організували релігійні організації та громадські об'єднання за підтримки міської влади. Цього року він проходить у рамках фестивалю Християнського міста "Вгору серця". Присутні представники усіх християнських конфесій міста.

1

Віряни та учасники фестивалю молитовною ходою пройшли від площі Франка, що біля обласного драмтеатру, до Вічевого майдану. 

Перед початком ходи її учасникам роздавали молитви:

2

"Сьогоднішня молитовна хода присвячена цінності життя. Ми хочемо донести, що дитина, яка є в лоні матері, не є її власністю. Мати не може одноосібно вирішувати, чи жити цій дитині, чи ні. Водночас ми виступаємо за традиційні сімейні цінності. Шлюб – це не просто союз двох осіб, а саме союз чоловіка та жінки. Сьогодні ми хочемо засвідчити, що Івано-Франківськ – християнське місто", – обґрунтував акцію отець Михайло, УГКЦ.

3

"Хочу привітати наших матусь, які подарували нам життя. Дякую всім, хто сьогодні прийшов. Важливо показувати свою позицію вчинком. Щороку ми збираємося на площі і йдемо маршем за життя. Ми показуємо, що Івано-Франківськ – християнське, українське місто. Ми знаємо, що такі марші проходять сьогодні по всій Україні", – виступив міський голова Руслан Марцінків.

"Сьогодні ми маємо спільну молитовну ходу. Організатором виступає всесвітній "Рух за життя". Нинішня молитва сьогодні і за матерів та монахинь, які покликані бути духовними матерями. Дякуємо всім, хто не знехтував і прийшов засвідчити позицію, що наше місто – християнське місто", – додав отець Йосафат Бойко, УГКЦ.

Ярослав Дубас, голова ГО "Християнський рух "За життя" каже, що в теперішньому часі є загрози християнським цінностям.

"Думаю, коли влада і громада побачать цю проблему, нам вдасться зберегти християнську державу, Конституцію і закони, які приймалися у 1990-х роках", – говорить християнський активіст.

Нагадаємо, марширують "за сімейні цнності" у Франківську з 2016 року – тоді марш духовенства і містян за життя та сімейні цінності у Франківську відбувся вперше. І міський голова Франківська Руслан Марцінків прославився заявою, що гей не може бути патріотом, патріотом може бути тільки християнин.

Друга хода торік зібрала виразно менше людей.  

Як писав КУРС, місяць тому активісти влаштували акцію під облдержадміністрацією, аби наголосити, що Україна є християнською державою та має підтримувати традиційні християнські сімейні цінностіЦе сталося внаслідок листа Представниці Уповноваженого з прав людини Аксани Філіпішиної до Кабміну щодо порушення прав меншин у вищезгаданій петиції. Її підтримали понад 23 тисячами підписів. Активісти переконані, що права меншин не прописані у жодних законах України. 

Учасники акції пропонували франківцям підписати низку петицій, щоб заборонити в Україні гомосексуалізм і "гендерну ідеологію" та запровадити Інститут сім'ї.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: