fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Справа Михайлової: скандальну порушницю, яка вкусила патрульного, звільнили від адмінвідповідальності через закінчення терміну притягнення

Справа Михайлової: скандальну порушницю, яка вкусила патрульного, звільнили від адмінвідповідальності через закінчення терміну притягнення

Суспільство 15:12, 24.11, 2017

В Івано-Франківському міському суді продовжується розгляд справи Тетяни Михайлової – сьогодні розглядали постанову про дрібне хуліганство і злісну непокору.

Суд розглядає постанови патрульної поліції від 23 липня 2017 року, коли полісмени на вулиці Сахарова затримали Тетяну Михайлову. Жінка у стані алкогольного сп’яніння кидалася під автомобілі та напала на працівників наркодиспансеру, які приїхали на виклик.

Того дня на жінку було оформлено три адмінпротоколи – за ст. 173 (Дрібне хуліганство), ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП.

Сьогодні в суді дивилися відео. Адвокат обвинуваченої просив досліджувати відео без присутності Михайлової, оскільки це може створювати загрозу її психічному здоров’ю. Однак суддя Олег Лазарів клопотання відхилив, зазначивши, що підстав вважати обвинувачену недієздатною немає.

На відео, яке надала патрульна поліція, видно, як Тетяна Михайлова ображає поліцейських, хуліганить у публічному місці, лається. Вже в автомобілі патрульних вона продовжувала кидатися на патрульних, матюкатися, її довелося утримувати за руки. Крім того, Михайлова зуміла вкусити патрульного.

Після перегляду відео захисник Михайлової заявив, що строки притягнення Михайлової до адміністративної відповідальності закінчилися. На цій підставі попросив закрити справу.

Сама Михайлова заявила, що це відео вважає помстою з боку патрульних і журналістів за ДТП, яке вчинила у березні, і підтримала клопотання свого адвоката.

Після 15-хвилинного перебування у нарадчій кімнаті суддя Олег Лазарів оголосив, що, незважаючи на невизнання вини Михайловою, її вина доводиться доказами. Суд дійшов до висновку, що вина Михайловоі по статтях дрібне хуліганство і злісна непокора повністю доведена. Але у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності справу закрили.

1

Нагадаємо, проти Тетяни Михайлової також відкрите й кримінальне провадження. У березні на вул. Криховецькій вона за кермом позашляховика BMW X5 виїхала на зустрічну смугу, збила трьох людей, серед яких патрульний поліцейський, та втекла з місця аварії. Коли її затримали патрульні, жінка поводилась агресивно та лаялась. Згодом тест на алкоголь виявився позитивним – 1,85 проміле, а водійка визнала, нібито випила 50 грамів коньяку, святкуючи перемогу на тендері. Івано-Франківський міський суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів та призначив заставу 1 336 000 грн. Апеляційний суд зменшив розмір застави до 256 тисяч гривень. 13 квітня вона вийшла з СІЗО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: