fbpx

Суд зобов’язав посадовця державної пенітенціарної служби, який вимагав хабар у 500 доларів, сплатити штраф

Суспільство 19:19, 13.11, 2016

Івано-Франківський міський суд виніс вирок першому заступнику начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області, якого правоохоронці затримали на хабарі у розмірі 500 доларів.

Прокуратура Івано-Франківської області, військова прокуратура Західного регіону та Управління захисту економіки в Івано-Франківській області ДЗЕ Національної поліції України затримали посадовця на хабарі 1 вересня.

Як йдеться в рішенні суду, перший заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області взяв хабар у розмірі 500 доларів у кімнаті для прийому громадян адмінбудівлі. Взамін посадовець обіцяв працевлаштувати жителя Івано-Франківська.

КУРС писав, що Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати щодо підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та визначив грошову заставу – 248 040 грн. Іншою ухвалою Івано-Франківський міський суд відсторонив підозрюваного від займаної ним посади.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав, просив врахувати його стан здоров'я та призначити йому покарання, не пов'язане з позбавленням волі, у виді штрафу в мінімальному розмірі.

Прокуратура, сторона обвинувачення, у свою чергу переконувала суд, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства та просила суд покарати обвинуваченого штрафом у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів.

Вислухавши всі сторони, суд визнав першого заступника начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом), та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів, що становить 25 500 гривень. Ще 6606 гривень обвинувачений заплатить за проведення експертиз.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: