fbpx

Театральна подія року: франківцям представили "Модільяні". ФОТО

Культура 11:27, 28.04, 2018

28 квітня у Франківському драмтеатрі відбулась прем'єра експериментальної постановки "Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує" Ростислава Держипільського.

Виставою, що тривала близько трьох годин під живу музику, актори відкрили відтепер ще одну локацію в театрі – сцену-цех.

За основу сценарію взяли ідею фільму Міка Девіса "Модільяні" 2004 року, однак Ростислав Держипільський інтерпретував його за власним баченням.

За задумом режисера, історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амадео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгортається в наш час у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе Модільяні, абсолютним генієм, хоча художник насправді не був божевільним.

Тож глядачі розмістились на лікарняних ліжках, а у хід вистави органічно впліталися розповіді театрального критика Олега Вергеліса про життя Амадео Модільяні.

Модільяні у виставі зіграв заслужений артист України Олексій Гнатковський, роль його дружини виконала Ольга Комановська, Орест Пастух зіграв Пабло Пікассо, а народний артист України Сергій Романюк виконав роль П'єра Ренуара. КУРС писав, що відомий кіноактор, на рахунку якого понад 100 ролей у кіно, повернувся на сцену Франківського драмтеатру після 18-літньої перерви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: