fbpx

Утеплення "Китайської стіни" у Франківську підтримає коштами міська рада

Суспільство 16:40, 20.02, 2018

На сьогоднішній сесії Івано-Франківської міської ради депутати погодили співфінансування тепломодернізації другого корпусу найбільшого будинку міста.

Із відповіним запитом до обранців на сесії звернувся депутат Стефан Магас.

Він повідомив про лист голови ОСББ "Китайська стіна", у якому вона просить надати співфінансування з міського бюджету на теплову модернізацію одного з корпусів будинку.

Нагадаємо, "Китайська стіна" відключається від СТЕКу і переходить на індивідуальне опалення.

Наразі ОСББ здійснює потрібний для цього комплекс робіт з енергоефективності. Так, провели обстеження на енерговтрати найбільшого у Франківську будинку, готують паспорт енергоефективності. Наступний етап, який планують розпочати навесні, – утеплення 2-го корпусу будинку. Вартість  2,3 млн грн.

"Мешканці готові зібрати 450 тисяч на дольову участь і просять міську владу додати 1,7 млн та включити проект в "титульний список" на фінансування та виконання",  повідомив Стефан Магас.

Депутати одноголосно підтримали запит.

Читайте: Як живе "Китайська стіна": досвід найбільшого івано-франківського ОСББ

Так само сесія підтримала ще один запит Стефана Магаса, який стосувався облаштування тротуарів, двору та міжбудинкових проїздів на Хоткевича, 67, 67а, б. Попередньо ці роботи були включені до плану МІУК, але не були виконані. Мешканці будинків неодноразово зверталися до міської влади, оскільки по сусідству на Хоткевича, 73 та 79 таке впорядкування зробили минулого року. Міськрада підтримала ремонт і фінансування 20 тис. грн на виконання проектних робіт. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: