fbpx

"Це для нас удар", – Міхалець прокоментував рішення суду про відсторонення командира роти

Суспільство 13:30, 19.10, 2017

Начальник управління патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець прокоментував ухвалу суду про відсторонення від посади командира роти патрульної поліції Леоніда Гончарука, якого підозрюють у перевищенні службових повноважень.

“Він один з найкращих патрульних, він є взірцем роботи для всіх інших. Те, що його відсторонили від роботи, – це для мене удар, удар для підрозділу. Він не є злочинцем і корупціонером, – відзначив Дмитро Міхалець. – Я надіюсь на апеляцію, на об’єктивне рішення”.

Міхалець описує Гончарука як чесного, спокійного та врівноваженого працівника.

“Йому було присвоєне позачергово звання старшого лейтенанта. Влітку він врятував людину від самогубства. Він не є злочинцем, тому я обурений, що його відсторонили від посади”, – зазначив керівник патрульної поліції івано-Франківська.

Дмитро Міхалець припускає, що таким чином екс-міліціонер Михайло Ільницький, якого Гончарук затримував п’яним за кремом і оштрафував, домагається закриття своєї справи в апеляційному суді.

Нагадаємо, на патрульного поліціейцького, комнадира роти Леоніда Гончарука поскаржився Михайло Ільницький – колишній міліціонер, полковник, якого Івано-Франківський міський суд визнав винним за статтями 130 і 185 КУпАП – “водіння у нетверезому стані” та “злісна непокора поліції”, оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Наразі він оскаржує рішення міського суду в апеляційному: його свідки на засіданнях плутаються в показах і суперечать тому, що знято на відео.

“На засіданні покази свідків різнилися. Для мене це є показник, що у справі хочуть щось приховати чи закрити її”, – каже Міхалець.

За його словами, станом на сьогодні передано до суду три справи про перевищення патрульними службових повноважень, але Гончарук перший, кого відсторонили від виконання обов’язків.

Нагадаємо, сьогодні Івано-Франківський міський суд відсторонив командира роти патрульної поліції Леоніда Гончарука від виконання обов’язків до 18 грудня та обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого повноваження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: