fbpx

Тимчасова комісія рекомендувала міськраді узаконити житлову багатоповерхівку ПП "Вамбуд" біля міського озера

Суспільство 19:55, 21.06, 2016

На сьогоднішньому засіданні Тимчасова контрольна комісія щодо незаконної забудови біля міського озера винесла остаточне рішення з приводу забудови "Вамбуду" – пропозиції міському голові Франківська та депутатам Івано-Франківської міськради.

"Є напрацювання з "Вамбудом" та громадськими активістами, думаю, всі будуть задоволені. Знайшли компроміс. Будівництва трьох будинків не буде. Є один 7-поверховий, і більше на тому місці багатоповерхових будинків не буде. На місці двох будинків, які "Вамбуд" мав там збудувати, будуть об'єкти для занять спортом", – повідомив голова ТКК Віталій Мерінов.

Остаточне рішення ТКК, за словами Мерінова, сформулювали як пропозиції. Пропозиції винесли на обговорення.

Суть пропозицій зводилася до того, щоби рекомендувати міськраді залишити за ПП "Вамбуд" територію 0,9 га – з будинком, який займає площу трохи більше 1 га, на решті мав би розташовуватися паркінг, тенісні корти і ще якісь вуличні спортивні об’єкти. Громаді відповідно рекомендували відвести таку саму площу 0,9 га під сквер. Наступного, 2017 року, цей сквер мали би облаштувати коштом міського бюджету.

Нагадаємо, директор ПП "Вамбуд" Володимир Ковальчук на минулих засіданнях ТКК запропонував громаді і міськраді вибір: або кілька багатоповерхівок і сквер коштом забудовника, або одна багатоповерхівка і сквер коштом міста.

Пропозиції від громадського сектору у складі ТКК представляли Наталія Сербин і Тарас Случик.

"Пропозиція не всім подобається, бо в ідеалі будівництва там не мало би бути взагалі, воно мало би бути зупинено на самому початку. Тепер треба виходити з ситуації на зараз, коли будинок вже стоїть,  виступив Тарас Случик. – Або придумувати теорію, відірвану від втілення. Або зробити прецедент, у тому сенсі, щоби прийняти реальне рішення".

Він запропонував залишити територію, яка заявлена "Вамбудом" під корти, за містом.

З аналогічною пропозицією виступив активіст з ГО "Поступовий гурт франківців" Сергій Адамович. Він запропонував змінити розподіл території на користь міської громади: залишити за будинком ПП "Вамбуд" територію в 0,3 га, а решту землі – як територію рекреаційного призначення  зберегти в комунальній власності міста.

Після тривалих гарячих дискусій та перерви із консультаціями між депутатами й активістами ТКК дійшла згоди винести на голосування кілька проектів рішення.

Як остаточне рішення щодо забудови ПП "Вамбуд" ТКК затвердила пропозиції, підтримані абсолютною більшістю. До них внесли поправки активістів Сергія Адамовича (про розподіл території) та Наталії Сербин (про зміну терміну влаштування скверу).

"З метою врегулювання питання будівництва ПП "Вамбуд" на території земельної ділянки за кадастровим номером 2610100000:24:001:0097 пропозиції –

  1. Депутатам Івано-Франківської міської ради підтримати розподіл земельної ділянки на дві окремі ділянки розміром 0,3 та 1,58 га. 
  2. В проекті бюджету міста Івано-Франківська на 2016 рік передбачити за підсумками виконання міського бюджету в першому півріччі кошти для облаштування зеленої зони і впорядкування території довкола озера загалом.
  3. ПП "Вамбуд" внести зміни в проект будівництва, яке проводилося на території земельної ділянки під кадастровим номером 2610100000:24:001:0097, та передбачити будівництво одного багатоквартирного житлового будинку з паркінгом та об’єктами для занять фізичною культурою та спортом. Презентувати проект на наступному засіданні ТКК.
  4. Міському голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу підготувати та внести відповідні проекти рішень на найближче засідання виконкому, а також подати його структурним підрозділам міськвиконкому й винести на сесію міської ради".  
  5. Як писав КУРС, будівельна компанія "Вамбуд" планує продовжити будівництво на вулиці Ленкавського поруч із міським озером. Зокрема, по вулиці Ленкавського, 17-г, де вже майже завершена перша багатоповерхівка, будівельна компанія планує завершити ще дві.Будова викликала чималий резонанс: громадські активісти вимагали зберегти ділянку як зелену зону. Тоді "Вамбуд" запропонував компроміс: компанія готова повернути у власність міста частину ділянки і за власні кошти облаштувати на цій площі сквер, дитячі майданчики і міні-футбольне поле. Раніше, 8 квітня, виконком підтримав цю пропозицію, в тім числі і сам Руслан Марцінків. Директор ПП "Вамбуд" Микола Ковальчук також заявив про відмову від участі в забудові сусідньої ділянки площею 4 га, яку орендує компанія "ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: