fbpx

Конфліктна забудова біля міського озера: "Вамбуд" готовий іти на компроміс

Суспільство 17:05, 07.06, 2016

На сьогоднішній Тимчасовій контрольній комісії міської ради забудовник представив три варіанти забудови біля міського озера в Івано-Франківську.

Сьогодні відбулося засідання тимчасової депутатської комісії щодо незаконної забудови території міського озера.

На комісію запрошували головного архітектора міста, керівника архбудінспекції та представника прокуратури. Активісти "Вільного озера" мали намір пропонувати прокуратурі та ДАБІ перевірити усі ділянки навколо міського озера – наскільки законна там забудова, документи та дозволи. Представники прокуратури засідання проігнорували.

Пропозиції від забудовника, фірми "Вамбуд", щодо поділу земельної ділянки, на якій проводиться забудова, озвучив представник підприємства Євгеній Мануляк. За його словами, під рекреацію відводиться 0,96 га, решта  під забудову.

"Треба пропозиціі від громадськості, як вона бачить це місце",  звернувся до активістів Мануляк.

Серед наочних матеріалів, якими оперував на комісії забудовник, було три варіанти проектів забудови – із одним, двома та трьома будинками.

1

"Вамбуд" готовий до компромісу.

2

Принаймні на одному з проектів замість двох із трьох багатоповерхівок він показав тенісні корти.

3

Євгеній Мануляк нагадав, що минулого разу на комісії мова йшла про передачу місту 0,62 га.

"Компанія "Вамбуд" розробила різні варіанти будови  з одною, двома та трьома секціями. Компанія зацікавлена у будівництві трьох секцій, але ми готові йти на компроміс із громадськістю. Якщо домовимося про три будинки, то облаштуємо сквер за власний рахунок. Якщо все ж таки залишиться один  то просто передаємо землю місту",  каже Мануляк.

Нагадаємо, на минулому засіданні Тимчасова контрольна комісія Івано-Франківської міської ради щодо забудови довкола міського озера закликала міську владу оновити і оприлюднити містобудівний кадастр.

Як писав КУРС, будівельна компанія "Вамбуд" планує продовжити будівництво на вулиці Ленкавського поруч із міським озером. Зокрема, по вулиці Ленкавського, 17-г, де вже майже завершена перша багатоповерхівка, будівельна компанія планує завершити ще дві.

Будова викликала чималий резонанс: громадські активісти вимагали зберегти ділянку як зелену зону.

Тоді "Вамбуд" запропонував компроміс: компанія готова повернути у власність міста частину ділянки і за власні кошти облаштувати на цій площі сквер, дитячі майданчики і міні-футбольне поле. Раніше, 8 квітня, виконком підтримав цю пропозицію, в тім числі і сам Руслан Марцінків. Директор ПП "Вамбуд" Микола Ковальчук також заявив про відмову від участі в забудові сусідньої ділянки площею 4 га, яку орендує компанія "ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд".

Одне із засідань ТКК було виїзним – Ковальчук показав депутатській комісії будмайданчик біля озера і розповів про плани з облаштування території.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: