fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Продюсери, які працюють над фільмом за романом Софії Андрухович, зустрілись із мером і оглянули локації у Франківську

Продюсери, які працюють над фільмом за романом Софії Андрухович, зустрілись із мером і оглянули локації у Франківську

Культура 15:43, 30.03, 2018

Міський голова Івано-Франківська зустрівся з продюсером та представницею компанії FILM.UA Group Надією Зайончковською. Зараз вона працює над екранізацією книги "Фелікс Австрія" Софії Андрухович.

Про зустріч на свої сторінці повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Події твору розгортаються в атмосферному Станіславові початку ХХ століття. Частина сцен зніматимуть в павільйонах. Крім того, автори фільму хочуть також знімати в Івано-Франківську.

"Вже більше року група готується до зйомок фільму, оглянули потенційні локації в Івано-Франківську. Звісно, щоб працювалось без зайвих перешкод, потрібне сприяння міста. Особисто я захопився цією ідеєю і буду на всіх етапах підтримувати знімальний процес. Гарною родзинкою твору, а відповідно й фільму, є те, що тут в усіх барвах демонструють особливості нашого міста, галицької кухні, настрої епохи", – написав Марцінків.

КУРС писав, що увага знімальної групи прикута до старовинних будівель на вулицях Шевченка, Коперника, Тарнавського і ще деяких локацій у середмісті Івано-Франківська.

Нагадаємо, права на екранізацію роману "Фелікс Австрія" придбала FILM.UA Group. На цей час фіналізуються домовленості з польськими партнерами з ко-продукції. Продюсер проекту – Надія Зайончковська, автор сценарію – Аліна Семерякова в колаборації з Софією Андрухович. Згідно з попередніми домовленостями режисером фільму виступить Петро Домалевський – лауреат Гран-Прі 42-го Фестивалю польських художніх фільмів (м. Ґдиня 2017) за дебютну роботу "Тиха Ніч".

Зйомки картини заплановано на 2018 рік. 

Як писав КУРС, роман "Фелікс Австрія" письменниці Софії Андрухович номінований на французьку літературну премію Жана Моне.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: